Zaalvoetballers Excelsior’31 hard onderuit in Gorinchem

De zaalvoetballers van Excelsior’31 konden vrijdagavond in de eerste divisie geen vuist maken tegen ZVG/Cagemax. In Gorinchem gingen de Rijssenaren met 9-3 onderuit. De Gorcumse zaalvoetbalploeg had na twee nederlagen op rij wat goed te maken voor eigen publiek en deed dat met verve. Excelsior’31 had geen antwoord op spel van de thuisploeg.

Na vorige week gewonnen te hebben van Madereros CF, waren de verwachtingen hoopvol en kon Excelsior’31 stiekem omhoog kijken op de ranglijst. De formatie uit Rijssen begon goed aan de wedstrijd en kwam al snel op een 0-1 voorsprong door een treffer van Henk Lankamp. Het vervolg bij Excelsior’31 was bedroevend. Niet dat het als promovendus de illusie heeft om zich op dit moment te kunnen meten tegen de bovenste teams, maar met name organisatorisch ging het nodig mis. ZVG/Cagemax profiteerde dankbaar en speelde zelf goed vanuit de organisatie. De thuisploeg boog voor rust de achterstand om in een 3-1 voorsprong.

Ook na rust kon Excelsior’31 de wedstrijd niet kantelen. Het kreeg al snel twee treffers om de oren, waardoor het lange tijd tegen een 5-1 achterstand aankeek. Met nog vier minuten op de klok, zaten de Rijssenaren er helemaal doorheen. Bij de thuisploeg lukte alles. Het liep in de slotfase uit naar een 9-1 voorsprong. Henk Lankamp deed in de laatste minuut met twee treffers nog wat terug voor de Rijssenaren, maar deze doelpunten waren voor de statistieken. Eindstand 9-3.

Excelsior’31 staat nu halverwege de competitie nog steeds op de zesde plaats met vijftien punten uit tien wedstrijden. Het heeft nog steeds een gat van zeven punten op plaats negen. De teams op de plaatsen negen en tien zijn veroordeeld tot nacompetitie voetbal. Voor Excelsior’31 wacht er nog één wedstrijd voor de kerstdagen. Wederom een zware uitwedstrijd, want aanstaande vrijdag speelt het in Lichtenvoorde tegen LZV/Kuypers. De thuisploeg staat op de derde plaats, maar hebben evenveel verliespunten als de koploper.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer