Zaalvoetballers Excelsior’31 veel te sterk voor Madereros CF

De zaalvoetballers van Excelsior’31 hebben vrijdagavond een ruime overwinning behaald in de Eerste Divisie. In Wijchen won het de uitwedstrijd tegen Madereros CF met maar liefst 3-9. De Rijssenaren slaan hiermee een gat van zeven punten op datzelfde Madereros CF, dat door de nederlaag tegen Excelsior’31 nu in de gevarenzone is belandt.

In een kille en koude sporthal, waarin Excelsior’31 het traditioneel lastig heeft, waren in de eerste helft beide ploegen aan elkaar gewaagd. Deze helft was niet hoogstaand, waarin Excelsior’31 ondermaats speelde. Het was niet scherp in de duels, maar in de afronding wel effectief. Excelsior’31 ging door twee doelpunten van Jan Borghuis en dankzij goed keeperswerk van Willard Baan met een geflatteerde 1-2 voorsprong de rust in.

Na rust waren de Rijssenaren een stuk scherper in de duels en zette op de juiste momenten druk. Madereros CF kwam hierdoor nauwelijks aan voetballen toe, waardoor Excelsior’31 de hele tweede helft domineerde en de bovenliggende partij was. In een kort tijdsbestek waren het Arnoud Baan (tweemaal) en Gert-Jan Schultink die Excelsior’31 naar een 1-5 voorsprong wisten te schieten. Madereros CF deed halverwege de tweede helft nog wel wat terug met de 2-5, maar de Rijssenaren waren helemaal los. Door doelpunten van achtereenvolgens; Serhat Sakru, Jan Borghuis, Gert-Jan Schultink en Arnoud Baan liep de score op naar 2-9. In de voorlaatste minuut wist de thuisploeg ook nog een keer te scoren, waardoor Excelsior’31 met een 3-9 overwinning huiswaarts keerde.

Met vijftien punten uit negen duels staan de Rijssenaren op een uitstekende zesde plaats. Volgende week kan het zelfs nog een plaatsje stijgen op da ranglijst, maar dan dient er in Gorinchem wel te worden afgerekend met ZVG/Cagemax. De Gorcummers staan namelijk op de vijfde plaats met zeventien punten uit tien duels.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer