Zesde Enschedese editie van de NightRunXperience

Zondag 30 december 2018 vindt de zesde editie van de NightRunXperience  plaats. De organisatie is in handen van  RunX Twente en AC Tion. Meer dan tweehonderd hardlopers komen samen op de atletiekbaan van AC TION om een ronde van 8 of 5 kilometer te lopen. Daarbij zijn er geen prijzen te winnen voor de snelste, maar wel voor de meest origineel verlichte lopers.

Alle deelnemers krijgen bij aanvang ‘glow goodies’ en dossen zich uit met allerhande (kerst)lampjes. Elk jaar zorgt dat voor een lange verlichte stoet van lopers en een gezellig evenement. De route loopt vanaf de atletiek baan richting Wesselerbrinkpark en het bos van Groot Brunnink. Onderweg zullen in het park en bij de ingang van Groot Brunnink de klanken van midwinterhoornblazers te horen zijn, verzorgd door de Enschedese midwinterhoornblazers.

Organisatoren Harry Dijk en Ruud Vlutters van RunX Twente hebben er ook dit jaar weer zin in: “De deelnemers weten ons elk jaar weer te verrassen met hun originele uitdossingen; het wordt elke editie gekker. We gaan er dan ook vanuit dat de lopers dit jaar weer alles uit de kast halen!”

Iedereen is uitgenodigd om langs het parcours of bij de atletiekbaan de verlichte stoet van lopers te bewonderen. Na afloop van de loop worden prijzen voor de best verlichte lopers uitgereikt en is er voor alle deelnemers een glas glühwein of warme chocolademelk beschikbaar. Voorinschrijven kan nog tot 27 december via www.inschrijven.nl.

Het ophalen van de startnummers en het na-inschrijven kan op 28 en 29 december tijdens openingstijden van de winkel RunX Twente aan Kuipersdijk 52. Op 30 december is het vanaf 17.30 uur mogelijk de startnummers op te halen bij AC TION, dan is er nog een beperkt aantal na-inschrijfplekken beschikbaar.

Foto’s: RunX Twente/Marijke Kenkhuis

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer