Nipte maar verdiende overwinning Blauw Zwart

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen, de voor Blauw-Zwart nog onbekende, De Eemvogels op het programma. Voor deze thuiswedstrijd moest uitgeweken worden naar de Zomp in Enter, aangezien de sporthal ’n Dikken in Wierden bezet was. Deze wedstrijd moest voelen als een thuiswedstrijd, maar dat deed het niet. Echter begon Blauw-Zwart fanatiek aan de wedstrijd. De eerste kansen werden gemist, maar Blauw-Zwart kwam snel op een 4-1 voorsprong.

Daarna liep het bij Blauw-zwart niet meer zoals gewild, de Eemvogels kwamen in hun spel en wisten in korte tijd 5 keer te scoren, waardoor Blauw-Zwart ineens tegen een kleine achterstand aan keek. Na een time-out, om de Eemvogels uit hun spel te halen en Blauw-zwart een peptalk te geven, speelde Blauw-Zwart feller het laatste deel van de eerste helft uit. Beide teams wisten voor rust nog 2 keer te scoren, dit leidde tot een ruststand van 6-8 in het voordeel van De Eemvogels.

De tweede helft begon voor beide teams met een score. Nu was het tijd voor Blauw-Zwart om hun eigen spel te gaan spelen en de kansen af te maken, zodat ze op voorsprong zouden komen. Blauw-Zwart speelde in de tweede helft een stuk beter en wist zelfs drie keer achter elkaar te scoren en kwam op voorsprong. De Eemvogels lieten dat niet gebeuren en maakten kort daarna de stand weer gelijk. Blauw-Zwart zette een stapje extra en wist in korte tijd 5 keer te scoren, waardoor er 15-10 in het voordeel van Blauw-Zwart op het scorebord stond. Het was zaak om met deze voorsprong de wedstrijd uit te spelen. De Eemvogels wist in de slotfase nog drie keer te scoren, maar de voorsprong van Blauw-Zwart was genoeg om de wedstrijd te winnen: 15-13.