Terechte maar te ruim uitgevallen nederlaag Borhave bij VZV

Borhave wilde graag een goed resultaat neerzetten uit in ’t Veld (NH) tegen VZV en daarmee de verloren thuiswedstrijd tegen die ploeg rechtzetten, dat lukte niet echt. De wedstrijd stond laat gepland, pas om 20.45 uur klonk het eerste fluitsignaal. Het begin was evenwichtig, beide ploegen hadden er zin in. VZV wist echter het “oude” wapen, de break, weer goed in stelling te brengen. Drie van de eerste vier doelpunten kwamen daaruit voort.

Tot 4-4 bleef de wedstrijd volledig in balans, hierna wist de thuisploeg een gaatje te slaan. Borhave miste te veel open kansen, mede door toedoen van de doelvrouw van VZV en wist 12 minuten niet te scoren (8-7 tot 12-7). Hierdoor groeide achterstand tot 4 doelpunten. De ruststand was 14-10.

In de tweede helft kwamen de gasten zeer slecht uit de kleedkamer, VZV vergrootte de afstand tot zes doelpunten en Borhave was niet in staat die marge te reduceren. Wederom volgde een fase waarin het verschil gelijk bleef, een status quo. In de laatste fase van de wedstrijd vergrootte VZV het verschil, mede door ondertal situaties bij Borhave. De thuisploeg liep alsnog weg naar een enigszins geflatteerd verschil van 10 doelpunten. VZV was de terechte winnaar van dit duel.

Komende week speelt Borhave thuis de streekderby tegen Dalfsen. De wedstrijd wordt gepeeld op zondag 27 januari 13.00 uur. Ruim een week later, woensdag 6 februari 20.00 uur zal een herhaling van dit duel gespeeld worden, dan voor de beker, laatste 16.