Goede resultaten Peatminers

Afgelopen weekend heeft basketbalvereniging Peatminers weer veel wedstrijden gespeeld:

Pluto X12 – Peatminers X12-1: 23-73

Na een aantal wisselende wedstrijden speelden de meiden X12-1 in Wageningen weer een mooie constante wedstrijd. De meiden liepen goede fastbreaks en de tegenstander had geen antwoord. Ook werd het reboundoverwicht goed benut. Na de rust (17-43) ging de turbo even aan. Met maar liefst 20 punten in de 5e periode gaven de dames even basketbal les. De officiële eindstand werd bereikt in de 7e periode (50 punten verschil). Maar het team bleef ook daarna scherp en zette een overtuigende 29-96 eindstand op het bord.

Landstede MU14 – Peatminers X14: 22-90

Vrijdagavond namen de jongens van X14-1 het op tegen de jongens U14 van Landstede in Zwolle. De vorige wedstrijd hadden ze weinig tot geen weerstand ondervonden en dat dachten de jongens dit keer ook weer niet te krijgen. Met die instelling begonnen ze de wedstrijd ook en zodoende gaven we de tegenstander de kans om in de wedstrijd te komen. Na een 10-10 gelijke stand na 6,5 minuut nam de coach een time-out en zette de jongens op scherp. Resultaat: een strakke verdediging waarin we in 10 minuten maar 1 punt weggaven.

De toon was gezet en de jongens wisten wat ze moesten doen. Simpel en strak verdedigen en we zouden de twee punten mee naar huis nemen. Dat gebeurde ook en na vier kwarten stond de stand op 22-90. Uiteindelijk toch een makkelijke overwinning op papier met soms goed samenspel en een strakke full-court press verdediging.

Peatminers jongens U12 – Jugglers jongens U12 : 69-26

Afgelopen vrijdag moesten de jongens het thuis opnemen tegen de Jugglers. Dit was de derde ontmoeting met dit team. Na de vorige twee keer de winst te hebben gepakt, hadden de jongens het vertrouwen dat dat weer ging lukken. We begonnen de wedstrijd sterk en stonden na twee kwarten al voor met 17-3. De jongens hielden het tempo goed vast en hierdoor stond het bij rust ook 33-12. De wedstrijd werd wat rommelig hervat door Peatminers en in het 5e kwart waren er ook maar twee scores van Jugglers (39-14). Ze werden weer op scherp gesteld en in het 6de kwart vielen de ballen door het net en groeide de voorsprong naar 52-18. De wedstrijd eindigde met een mooie stand van 69-26.