TOP wint degradatiekraker van KV Emmeloord

Afgelopen zaterdag stond er voor TOP een belangrijke wedstrijd op het programma. TOP mocht in de sporthal Het Punt KV Emmeloord ontvangen. Beide ploegen hebben na 5 wedstrijden 1 punt verzameld en winst zou essentieel zijn in de strijd om lijfsbehoud.

Top begon zonder de niet fitte Bjorn Klaassens, zijn vervanger was Mark Ekkel. Binnen no-time stond er een 2-2 op het bord. Na deze tussenstand speelde Emmeloord beter en liep uit naar 3-7. TOP had erg veel moeite met de zakkende heren en wist hier de gehele eerste helft geen antwoord op te geven. Ondertussen had coach Alan Burchartz Bjorn Klaassens weer in het veld gebracht en een time-out gebruikt om de koppen weer de juiste kant op te krijgen. TOP begon aan het eind van de eerste helft weer te scoren en zorgde ervoor dat het gaatje overbrugbaar bleef. Emmeloord ging dan ook rusten met een verdiende 6-10 voorsprong.

Na rust zagen de toeschouwers een ander TOP; meer strijd en passie zorgden voor betere aanvallen en verdedigend stond het ook een stuk beter. TOP kwam langzaam maar zeker dichter bij Emmeloord en wist de opgelopen schade voor rust te repareren naar 11-11. TOP leek erover heen te kunnen, echter Emmeloord wist weer een gaatje van twee te slaan waardoor de thuisclub weer opnieuw kon beginnen. Na een time-out sloeg TOP het over een andere boeg.

De vrouwen moesten doelpunten gaan forceren en met succes! TOP kwam weer gelijk bij 15-15 en ging er daarna wel overheen: 17-15. Emmeloord scoorde uit de daarop volgende aanval de 17-16 en zo kwamen er spannende laatste minuten aan. Met nog een kleine 2 minuten te spelen en TOP in de aanval leek de overwinning binnen, echter speelde TOP de wedstrijd erg matig uit en verspeelde 3 maal de bal erg slordig. Emmeloord kreeg veel kansen, maar het geluk was aan de kant van de thuisclub die in de laatste aanval van de wedstrijd het gat weer naar 2 vergrootte. Eindstand: 18-16.