NKC’51 slaat tegen Juventa in tweede helft toe

Voor NKC’51 stond er dit weekend wederom een streekderby op het programma. Waar vorige week overtuigend gewonnen werd van Rigtersbleek, was nu het altijd lastige Juventa de tegenstander. Juventa doet het naar behoren in de eerste klasse en stond voorafgaand aan de wedstrijd op een vierde plaats met 6 punten en NKC’51 voerde de ranglijst aan met 11 punten. NKC’51 en Juventa troffen elkaar dit seizoen al twee keer in de veldcompetitie, waar NKC’51 twee keer aan het langste eind trok, maar in beide wedstrijd alles behalve overtuigend speelde. Sporthal de Beek in Hardenberg was goed gevuld met supporters van beide teams en zo ontstond er een mooie sfeer.

NKC’51 begon scherp aan de wedstrijd en wist al snel een 0-2 voorsprong te pakken. Doordat het tweede aanvalsvak van NKC’51 moeite had om de korf te vinden, kwam Juventa na een paar minuten weer langszij, 2-2. Zo ging het in de eerste helft gelijk op tot 7-7, om en om werd er gescoord en ook het fysieke spel werd niet geschuwd, waar met name Juventa er bovenuit stak. Veel overtredingen werden er gemaakt op NKC’51 en de vrije worpen die werden gegeven door de scheidsrechter werden keer op keer verzilverd.

NKC’51 liet zich in de eerste helft te veel met het spel van Juventa meeslepen, dat er alles aan deed om NKC’51 te provoceren en uit het spel te halen. NKC’51 ging hier niet goed mee om waardoor Juventa in het spoor bleef van de Nijverdallers. Waar NKC’51 vaak goed als collectief speelde, speelde men nu voor zichzelf waardoor de ploeg niet goed in het spel kwam. Beide ploegen wisselden elkaar af in voorsprong en achterstand en uiteindelijk werd en gerust met een gelijk stand, 13-13.

In de rust werd er benadrukt door coach Gert Schorn dat er vrijuit gespeeld moest worden en dat er van eigen kracht uit moest worden gegaan. Waar Juventa zich nog steeds bezig hield met het fysieke spel, ging NKC’51 meer haar eigen spel spelen. Drie keer op rij werd er gescoord door de ploeg uit Nijverdal, waarna Juventa ook voor het eerst op het scorebord kwam in de tweede helft, 14-16. Verdedigend maakte NKC’51 minder fouten en aanvallend bleef het scherp omgaan met de gecreëerde kansen en vrije ballen. Bij 14-18 werd de marge voor het eerst vier en toen leek Juventa wat gas terug te nemen.

NKC’51 bleef goed spel spelen en kon zo uitlopen naar een 16-23 voorsprong. NKC’51 liet zien over meer kwaliteit te beschikken en deed er goed aan om in de tweede helft niet meer mee te gaan in het spel van de ploeg uit Hardenberg. Bij 16-25 was het verzet gebroken bij Juventa en wist de thuisploeg niet meer dichterbij te komen. Uiteindelijk speelde NKC’51 de wedstrijd goed uit en was de eindstand 21-29. Amy Ellenbroek wist nog met dubbele cijfers op het scoreformulier te komen door maar liefst tien keer te scoren.

Door deze overwinning blijft NKC’51 koploper en toen achteraf bleek dat Rigtersbleek haar wedstrijd verloor in Enschede, is de koppositie nog versterkt met twee punten marge op de nieuwe nummer twee Synergo. Komend weekend speelt NKC’51 de uitwedstrijd tegen rode lantaarndrager Revival in Barneveld, aanvang 18:30.