‘Adviseur’ Jan Kuipers krijgt eigen plein bij CVV Achilles

Op de nieuwjaarsreceptie van CVV Achilles heeft erelid Jan Kuipers (76) zaterdag zijn eigen ‘plein’ gekregen. De fietsenparkeerplaats op het sportcomplex van de club werd officieel omgedoopt tot het ‘Jan Kuipers Plein’. Vorig jaar nam Jan afscheid als sportparkbeheerder.
Voorzitter Han Deuzeman had toen al aangekondigd dat er op de nieuwjaarsreceptie een bijzondere huldiging zou gaan plaatsvinden. En die kwam er. ”Hoe bedank je nou iemand die alle benoemingen bij de club al heeft gehad?”, sprak voorzitter Han Deuzeman tijdens zijn nieuwjaarstoespraak. ”Het was moeilijk om iets te bedenken, maar we hebben als bestuur iets gevonden. Vanaf nu heet het plein waar alle fietsen staan en de kleedkamers zich bevinden, het Jan Kuipers Plein!”
Jan hield het straatnaambord vol trots omhoog. In het bijzijn van zijn familieleden, die speciaal voor deze gelegenheid naar Achilles waren gekomen. ”Ik ben er heel blij mee. Dit is geweldig, een enorme waardering.” Kuipers¬†is al jaren een bekend gezicht bij Achilles. Zo bekleedde hij tal van functies, waaronder die van KNVB- en clubscheidsrechter, lid van het jeugd- en hoofdbestuur, consul en kantinemedewerker.
Dat Jan Kuipers niet meer in functie is, betekent niet dat hij niet meer aanwezig is op de club. Naast zijn vrijwilligerswerk op de doordeweekse ochtenden, is hij namelijk nog vaak op de club te vinden. ”Jan laat zich nog altijd horen”, zegt voorzitter Han Deuzeman. ”Maar nu niet meer als sportparkbeheerder, maar als adviseur.”
Foto’s: Wicher Folkers.
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer