BC Bousema wint verdiend van Aardexpress met 0-8

BC Bousema heeft zondag in Uden goede zaken gedaan door een 0-8 overwinning op Aardexpress dat in Lochem nog verrassend een punt afsnoepte van de ploeg van Ronny Hazewinkel. Halverwege stond de Lochemse formatie al op een 0-4 voorsprong door overwinningen van Gokhan Salman op Rudy de Laet, 29-40 in 32 beurten, en die van Wesley de Jaeger op René Wijnen.

“En met name deze overwinning was van eminent belang. Wesley stond de gehele partij ruim voor, maar bij de stand 28-37 in de 36ste beurt maakte Wijnen een serie van zeven caramboles en was de spanning weer helemaal terug. De Jaeger ging daarna wel in de 41ste beurt als eerste uit, maar Wijnen moest slechts drie caramboles maken om remise te behalen, maar gelukkig voor ons bleef het bij twee caramboles, waardoor wij een 0-4 voorsprong namen”, aldus de captain.

Ook in het tweede deel van de wedstrijd was de ploeg uit de Achterhoek duidelijk de betere. Murat Naci Coklu en Frans van Schaik hadden geen enkel probleem met respectievelijk Nickey van Venrooy en Ronny Lindemann. “Wij bleven ook in het tweede deel scherp want we waren niet vergeten dat we thuis ook op een 4-0 voorsprong stonden en toch nog een puntendeling moesten toestaan”. Coklu won met 26-40 in 18 beurten en Van Schaik deed er iets langer over namelijk 23-40 in 25 beurten.

Foto: Jaap Gönning.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer