BC Bousema wint verdiend van ‘t Ivoor met 6-2

BC Bousema is het tweede deel van de competitie begonnen met een6-2 overwinning op ‘t Ivoor. Na de eerste twee partijen had de ploeg van captain Ronny Hazewinkel een 4-0 voorsprong door overwinningen van Stefan Galla op Huub Wilkowski en van Frans van Schaik tegen Richard Berkelmans. De partij tussen Galla en Wilkowski ging redelijk gelijk op maar in het tweede deel had de Duitser toch de overhand en kwam na 21 beurten op een 38-31 voorsprong. Galla had echter moeite om te finishen en had voor de laatste twee caramboles zeven beurten nodig. Wilkowski kon daardoor nog terugkomen tot 36 caramboles.

Van Schaik kende alleen in het begin wat moeite met zijn tegenstander, maar had halverwege toch een flinke marge opgebouwd van 21-12. Uiteindelijk finishte de Amsterdammer na 44 beurten met 40-31 waarbij aangetekend dient te worden dat Berkelmans in de nabeurt een serie van zeven caramboles maakte.

In het tweede deel van de wedstrijd werd de zege snel veilig gesteld door kopman Martin Horn. Hij kende geen enkel probleem met zijn Spaanse tegenstander David Martinez Bosch en won in een regelmatige partij met 40-20 in 24 beurten. De vraag was allen of het 8-0 of net als in de heenwedstrijd een 6-2 overwinning zou worden. Uiteindelijk was het captain Jack van Peer die de eer redde voor zijn team door in 31 beurten de Belg Wesley de Jaeger met 25-40 te verslaan.

“Natuurlijk ben ik blij met deze overwinning. We stonden maar vier punten uit elkaar en nu is het gat zes punten en kunnen we ons toch een beetje op de top drie gaan richten”, aldus een tevreden captain Ronny Hazewinkel na afloop.

Foto: Jaap Gönning

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer