Bekerstunt Apollo 8 tegen Set-Up’65

De dames van Apollo 8 hebben woensdagavond voor een daverende bekerstunt gezorgd door favoriet en streekgenoot Springendal Set-Up’65 in een vijfsetter te verslaan waardoor niet de Ootmarsumse formatie naar de finale op zondag 17 februari in Zwolle gaat maar de debutant in de eredivisie uit Borne.

De thuisclub won de eerste set met 25-21, maar de tweede set ging met 25-27 naar de bezoeksters. Na deze setwinst dacht menigeen dat de nummer vijf van de eredivisie deze lijn wel door zou trekken, maar de thuisclub gaf zich niet gewonnen en met goed spel trok Apollo 8 deze set met 25-19 weer naar zich toe.

In de vierde set herstelde Set-Up’65 zich goed van deze tegenslag en sleepte er met een 20-25 setwinst alsnog een vijfde set uit het vuur. Deze leek vrij eenvoudig naar de thuisclub te gaan, 13-5, maar Set-Up’65 kwam goed terug tot 13-12, maar bij de stand 14-13 sloeg Ilse Oude Luttikhuis haar serve in het net en was de ontlading aan de kant van Apollo 8 groot: 15-13. Met deze overwinning heeft Apollo 8 een einde gemaakt aan een lange reeks van nederlagen zonder een set te winnen.

Wie de tegenstander van Apollo 8 wordt in de finale wordt donderdagavond bekend. Dan spelen in Sliedrecht de nummers één en twee van de ranglijst, Sliedrecht Sport en Team Eurosped uit Vroomshoop tegen elkaar.

Foto’s: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer