Benauwde overwinning HCR Prinsen op Burgmans Biljarts

HCR Prinsen had bij de start van de tweede deel van de competitie meer moeite met hekkensluiter Burgmans Biljarts dan verwacht. Toch won de ploeg van captain Dinand Prinsen met 6-2. Zowel Anno de Kleine als Jelle Pijl keken in het begin van de partijen tegen respectievelijk Bert van Maanen en Johan Roijers tegen een grote achterstand aan.

De Kleine kwam nog wel op een 38-35 voorsprong maar bij de stand 39-39 miste de Brabander en maakte Van Maanen de partij na 42 beurten uit. Pijl stond halverwege op een 8-20 achterstand maar vocht zich terug in de partij. Kwam op een 33-31 voorsprong en maakte toen de partij af met een serie van zeven caramboles in de 33ste beurt.

“Ook in het tweede deel van de wedstrijd keken mijn spelers in het begin tegen een ruime achterstand aan. Zo had Dick Jaspers bij de stand 6-18 tegen Marco Janssen een serie van twaalf caramboles nodig om de partij naar zijn hand te zetten. Maar ook Jef Philipoom had de grootste moeite met Therese Klompenhouwer. Beide spelers hielden elkaar redelijk in evenwicht en het leek op een remise uit te draaien, maar toen Therese miste maakte Jef het bij de stand 39-39 in de 38sgte beurt goed af. En ook Dick liet zich verder niet van de wijs brengen en won in 18 beurten met 40-22”, aldus een opgeluchte captain die er nog wel toevoegde dat hij het best benauwd heeft gehad.

Foto: Jaap Gönning.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer