Dames OZ&PC laten winst in 2e periode liggen

Dit weekend kregen de dames van OZ&PC bezoek van SGHA uit Heerenveen. Voor beide ploegen was dit een interessante ontmoeting aangezien beiden nog 0 punten hadden behaald sinds de herindeling. Deze wedstrijd was dus de uitgelezen mogelijkheid om hier verandering in te brengen. Dit lukte beide ploegen want na een wedstrijd waarin het over en weer ging werden de punten uiteindelijk gedeeld bij een 9-9 eindstand.

Nadat OZ&PC vorige week in Den Haag veel te slap was begonnen was één van de doelstellingen voor deze wedstrijd om dit keer meteen vanaf het eerste fluitsignaal er vol tegen aan te gaan. Met dit in het achterhoofd werd dan ook meteen de 1e kans die OZ&PC kreeg verzilverd om zo de leiding te pakken. Ook de rest van de 1e periode had OZ&PC het betere van het spel maar doordat er lang niet altijd zuiver werd gepassd brachten de Oldenzaalse dames zichzelf in moeilijkheden. Waar OZ&PC hard moest werken om kansen te creëren leverde 1 slordige pass vaak een goede kans op voor SGHA. OZ&PC maakte nog wel de 2-0 maar kon niet voorkomen dat er na 1 periode spelen toch 2-2 op het scorebord stond.

De 2e periode hield OZ&PC last van hetzelfde euvel. In de aanval werd te vaak een moeilijk pass gezocht, welke veelal niet aankwamen en zo een goede aanval in de kiem deed smoren. Verdedigend hadden de Oldenzaalse dames het deze periode wel nog steeds prima voor elkaar. Mede door uitstekend keepers werk van Ninke Polhuis en, toegegeven, af toe wat hulp van paal en lat wist OZ&PC het aantal tegendoelpunten tot 0 te beperken. Maar door de slordige aanvallen wist OZ&PC hiervan maar minimaal te profiteren, slechts 1x.

Waar de doelpunten in de 2e periode schaars waren zo anders was dit in de 3e periode. In deze periode werden ruim 60% van alle doelpunten gemaakt. SGHA probeerde met afstand schoten gevaarlijk worden en nadat de 1e hiervan erin viel dachten de bezoekers “dat doen we vaker” en op deze manier wist SGHA de stand om te buigen van 3-2 naar 3-5 voordat OZ&PC de nodige defensieve veranderingen wist door te voeren om deze afstandsschoten te beperken. Toen dit eenmaal gebeurd was kwam OZ&PC ook aanvallend weer beter in spel en wist zo via 5-5 en 5-6 toch weer een voorsprong te pakken van 2 doelpunten 8-6. Maar na deze goede inhaalrace gaf OZ&PC door 2 nogal klungelige fouten deze voorsprong zo weer uit handen waardoor er met een 8-8 stand aan het laatste part werd begonnen.

De laatste periode leek weer veel meer op de eerste  2 periodes. Van de scoringslust in de 3e periode was bij beide ploegen weinig meer over  en het was weer hard werken om tot kansen te komen. OZ&PC wist als 1e te scoren en zo voor de 9-8 aan te tekenen en even leek het er op dat dit genoeg zou zijn voor de volle winst maar met iets meer dan 1 minuut te spelen wist SGHA ook te scoren uit een geduldig uitgespeelde manmeer situatie waardoor het toch weer gelijk stond. In het resterende deel werd er niet meer gescoord en gingen beide ploegen met 1 punt naar huis. Achteraf heeft OZ&PC de winst in de 2e periode laten liggen.

Periodestanden: 2-2, 1-0, 5-6, 1-1. Doelpunten: Chantal Brouwer 3x, Annet Hageman 2x, Anna Gesheva 2x, Heike Tijdhof en Sophie Lage Venterink beiden 1x.

Foto: Herman Zandhuis

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer