Dames Peatminers een maatje te klein voor Den Helder

Afgelopen zaterdag speelde Peatminers Dames in Den Helder om tegen de (huidige) koploper te spelen. Hoewel er de vorige keer met 30-77 werd de wedstrijd begonnen met het doel om het verschil zo klein mogelijk te houden, en een goede wedstrijd neer te zetten. De stand in de eerste helft liegt er dan ook niet om dat de ploeg van Den Helder maar met 12 punten voorstond.

De tweede helft liep de voorsprong wel op maar dat was zeker niet omdat Peatminers de kop lieten hangen. Ze bleven volop vechten en speelden goed, maar Den helder was, zoals voorspeld, beter. Peatminers bleef tot het eind doorvechten, wat ervoor heeft gezorgd dat ze niet van het veld werden gespeeld. Eindstand : 87-45.

Zaterdagavond stond de wedstrijd Uball heren 1 tegen Groene Uilen heren 1 op het programma. Een doodgewone wedstrijd in de promotiedivisie zou je zeggen. Toch was er een kleine bijzonderheid. Twee oud-Peatminers hadden een onderling duel voor de boeg en dat wilden we natuurlijk niet missen.

Onder toeziend oog van spelers van Peatminers Heren 1 en de speelsters van dames onder 18 werd er een zeer vermakelijke wedstrijd gespeeld. De oud-Peatminers Ruben Bergsma, spelend voor Uball, en Siemen Oude Booyink, spelend voor Groene Uilen, maakten hun oude vereniging trots met de uitstekende prestatie die ze op het veld neerzetten. Na de wedstrijd die gewonnen werd door Uball met 92-71 was er gelukkig nog tijd voor een gezamenlijke foto. Zo werd Utrecht toch nog een beetje groen gekleurd.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer