Dames Swol 2 duidelijk een maatje te groot voor VKC’03

Zaterdagavond kwamen de dames van Swol 2 op bezoek bij VKC’03 in Tubbergen. Deze dames bezetten strak de 2e plaats in de competitie. Met maar liefst 2 coaches, Rob Kienhuis & Raymond Broenink, aan de kant van het bad waren de opdrachten duidelijk. Al snel in de wedstrijd werd duidelijk dat dit niet de dag van de Tubbergse zou gaan worden. In alle opzichten waren de dames uit Zwolle VKC te slim af. De voorsprong was in de eerste periode dan ook al direct fors 0-4.

In de tweede periode wist VKC meer weerstand te bieden. In deze periode wist Swol maar een enkel keer te scoren. VKC wist haar aanvallen echter niet af te maken. Man-meer situaties werden niet goed uitgevoerd en de score voor de Tubbergse bleef dan ook op 0 staan. 0-5. Ook in de derde periode was het Swol dat de touwtjes in handen had, VKC kon niet anders dan steeds achter de feiten aan zwemmen. Met de enkele aanval die voor werd ingezet en kon worden uitgespeeld wist VKC deze periode 2 keer te scoren. Swoll wist deze periode de doelpunten meer als te verdubbelen en er wat een flinke achterstand 2-12.

In de laatste periode was de opdracht het doelsaldo van Swol beperkt te houden. Het was Laurrissa Krom, die na een blessure van 8 maand de aansluiting weer heeft gemaakt en die het saldo van VKC met een prachtig intikker op 3 wist te zetten. Een fikse nederlaag voor de dames, welke met opgeheven hoofd het water konden verlaten, Swol was een maatje te groot.

Doelpuntenmaaksters: Sophie Derkman, Laurissa Krom en Marly Stopel elk 1x.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer