Dames turnselecties G.V. Fysion presteren opnieuw goed op wedstrijden

Zaterdag was het de beurt aan de 4e divisie en “D1”-turnsters van G.V. Fysion Nijverdal om het seizoen te starten. Er stonden 14 turnsters aan de start in Emmeloord. Met deze kwalificatiewedstrijden konden de turnsters zich rechtstreeks plaatsen voor de Overijsselse Kampioenschappen, gehouden op 23 maart in Wierden. Bij alle categorieën gingen ongeveer de beste 30% turnsters door, afhankelijk van het aantal turnsters in de categorie. Fysion ging naar huis met maar liefst 9 tickets voor de Overijsselse Kampioenschappen en 3 medailles.

Op dezelfde dag turnde Indy Meijerink in Hengelo bij de kwalificatiewedstrijd voor de ¼ finale NK turnen in de 2e divisie in Hengelo. Indy had een valse start dit seizoen met een vervelende polsblessure waardoor ze niet voluit kon trainen. Naarmate het seizoen vorderde kwamen de elementen terug en kon Indy haar pols weer steeds meer gebruiken. Indy turnde voor het eerst een boogje achterover op de 10 centimeter dunne balk en liet hiermee zien op de goede weg te zijn. Indy is 15e geworden in de meerkamp de categorie pupil 1 N2 en wist zich hiermee helaas net niet te plaatsen voor het landelijke circuit.

In Emmeloord startten in wedstrijdronde 1 Norah Steggink (instap D1) en Esther Versteeg (jeugd 1 D1). Norah is dit jaar oud genoeg om voor het eerst officiële wedstrijden te turnen en dat is toch wel even spannend. Dit was een heel klein beetje te zien op balk, maar verder turnde Norah uitstekend op alle toestellen en wist zij ruimschoots het goud te pakken en hiermee haar plekje in de finale veilig te stellen. Esther begon dit turnseizoen met blessures en brak enkele maanden geleden ook nog haar duim. Esther was net weer aan het opbouwen maar wilde toch graag deze wedstrijd turnen. Van de 33 jeugdturnsters wist Esther precies genoeg te turnen om zich met een 10e plek te plaatsen voor de finale! Een bijzonder knappe prestatie die zowel trainers als Esther niet hadden zien komen.

In ronde 2 was het de beurt aan Meike Jellema (jeugd 2 divisie 4). Meike turnt nog maar sinds 2 jaar en ging dit seizoen maar liefst 2 divisies omhoog, een prestatie die sowieso al bijzonder knap is. Het doel voor Meike was leren omgaan met wedstrijden, veel ervaring opdoen dit seizoen en hopelijk volgend seizoen mee kunnen komen met de top. Maar Meike deed iedereen stijl achterover slaan! Met een 1e plek op sprong, een 8e score op brug, 2e score op balk en 4e score op vloer mocht Meike het zilver en een ticket in ontvangst nemen! Een zilveren medaille met een gouden randje!

In ronde 3 kwam er een compleet Fysion legioen. Met maar liefst 5 junioren en 1 pupil turnster gingen we van start. In baan 1 Sanne Hartkamp (pupil 1 D1). Sanne kwam met frisse moed de wedstrijdhal binnen en had zin in de wedstrijd! De wedstrijd van Sanne ging helaas niet helemaal zoals ze die zelf gepland had. Met een paar “gekke” foutjes voor Sanne wist zij zich helaas niet te plaatsen en werd 14e in de meerkamp. In baan 2 de junioren: Zoë Schippers, Malin Blaauwgeers, Indy Rekers, Shanna Jansen en Chazia Bartels. Helaas moesten we hier Silje Willigenburg afmelden in verband met de griep. Malin wist voor het eerst de kip te halen op brug en was hier ontzettend blij mee, Zoë haalde een torenhoge “overslag- salto”. Indy straalde op vloer en wist hier zelfs 2e te worden, Chazia bleef op balk staan en zette een strakke brugoefening neer. Bij Shanna viel het vandaag ook eindelijk op haar plek, op de trainingen lukt het altijd maar Shanna had dit nog niet laten zien op wedstrijd, tot in Emmeloord. Dit werd dan ook beloond met een dik verdiende gouden medaille en een plaatsing. Ook Indy (5e) en Chazia (4e) plaatsen zich rechtstreeks.

De laatste ronde was het de beurt aan de laatste categorie: de senioren. Fysion telt dit seizoen maar liefst 5 senioren in de vierde divisie: Jasmijn Stokvis, Marijn Piksen, Daniek Vliek, Maura Velding en Frederiek Rouwenhorst. Jasmijn en Daniek turnden hun eerste wedstrijd in de senioren divisie 4, een spannend moment om tussen de andere “veteranen” te turnen. Daniek scoorde met name op vloer erg goed met een 8e score waar Jasmijn op sprong vooral een goede score neerzette. Marijn, Maura en Frederiek turnen al heel wat jaren in de senioren categorie en wisten alle drie een redelijk stabiele wedstrijd neer te zetten. Frederiek was voornamelijk heel tevreden over haar gelukte brugoefening en werd 13e, waar 10 turnsters een rechtstreeks ticket kregen. Maura liet wat puntjes liggen op balk maar wist precies genoeg te scoren om zich met een 10e plaats veilig te stellen voor de finale. Marijn turnde foutloos en wist in dit sterke deelnemersveld 8e te worden en daarmee heeft ook Marijn zich geplaatst voor de Overijsselse Kampioenschappen.

De turnsters uit de 4e divisie en D1 die zich niet rechtstreeks hebben geplaatst voor de Overijsselse Kampioenschappen krijgen nog een kans op zaterdag 2 maart in Emmeloord.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer