De Tukkers ziet Sportlust Glanerbrug er met de zege aan de haal gaan: 2-3

De Tukkers speelde zondag de eerste competitiewedstrijd na de winterstop. Medekoploper Sportlust Glanerbrug kwam op bezoek in Albergen. In een spannend duel kwam De Tukkers tot tweemaal toe terug van een achterstand, maar de gasten gingen er alsnog met de winst vandoor: 2-3.

De zwart-witten hadden in de 4e minuut de score al kunnen openen. Sportlust leed balverlies op het middenveld en Tymo Schär vond Jelle Hulskotte in de diepte. Hulskotte schoot een half metertje over het doel. Het kwartier daarna was in evenwicht al namen de gasten langzaam de overhand. De Tukkers was al gewaarschuwd toen Rens Davina redde op de inzet van Desmond Holtman. In de 23e minuut wist de aanvoerder van Sportlust het net wel te vinden. Gradus Hempenius legde de bal over de verdediging, waarna Holtman kon controleren en raak schoot: 0-1.

De voorsprong was maar van korte duur, want drie minuten later maakte De Tukkers alweer gelijk. Kjell Huisman werd aan de rechterkant vrijgespeeld en gaf de bal laag voor. Jelle Hulskotte stapte slim over de bal heen, waardoor Sjoerd Visschedijk bij de tweede paal de gelijkmaker binnenschoot: 1-1. Ook die stand stond maar kort op het scorebord. Een voorzet vanaf de linkerkant kwam uiteindelijk in het strafschopgebied van De Tukkers terecht in de voeten van Holtman. In de kleine ruimte speelde hij zich goed vrij en prikte de bal keurig in de hoek: 1-2.

De Tukkers kwam na de rust sterk uit de kleedkamer en kreeg een paar goede mogelijkheden om de gelijkmaker te maken. De doelman redde op een schot Jelle Hulskotte en een paar minuten later kopte Hulskotte de bal uit een voorzet van Robin Eidhof net over het doel. Er kwam bij beide ploegen meer strijd in wat leidde tot enkele gele kaarten.

De Tukkers bleef in de tweede helft de betere en scoorde een kwartier voor tijd ook de verdiende gelijkmaker. Sjoerd Visschedijk legde de bal goed breed op de ingevallen Joep Egberink. Hij twijfelde geen moment en jaagde de bal ineens in de bovenhoek: 2-2. In het vervolg van de wedstrijd waren beide ploegen nog een paar keer dreigend voor het doel zonder tot echte doelkansen te komen.

Toch ging Sportlust er nog met de zege aan de haal. Het was wederom Desmond Holtman die trefzeker was. Hij ontving de bal na een steekpass door de as van het veld. Rens Davina wist zijn hand nog tegen de bal te zetten, maar kon het doelpunt niet voorkomen: 2-3. In de absolute slotfase probeerde de thuisploeg om nog een punt uit de strijd te slepen, maar de gasten hielden stand.

Komende zondag speelt De Tukkers de uitwedstrijd tegen de nummer twee van de ranglijst, Eilermark. De aftrap aan de Ekersdijk is om 14:00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer