DOS’37 na rust alsnog onderuit bij DTS

DOS’37 wist afgelopen zaterdag een 0-2 voorsprong met de rust niet vast te houden en verloor de wedstrijd tegen DTS Ede uiteindelijk met 4-2. De start van de competitie na de winterstop had dus beter gekund. De tweede helft van deze wedstrijd was DOS echter niet bij machte om het feller spelende DTS van zich af te houden.

De wedstrijd ging in het begin redelijk gelijk op, met enkele kleine kansjes voor DTS en wat betere kansen voor DOS’37. Na een prima hoekschop in de 7e minuut van Wennink was het Boshoeve die de bal goed op doel kopte. Zijn inzet werd echter op de doellijn gekeerd door een speler van DTS. Gaandeweg de 1e helft trok DOS, wat compact speelde, steeds meer de wedstrijd naar zich toe, door weinig weg te geven en zelf gevaarlijk te zijn in de snelle counters. Zo raakte van der Velden in de 22e minuut eerst op aangeven van Smit de buitenkant van het aluminium. Even later was het echter wel raak. Smit speelde eerst prima zijn mannetje uit maar zag vervolgens zijn inzet door de keeper gekeerd. In de rebound werd de voorzet van Middelkamp binnen gekopt door van der Velden die daarmee de 0-1 voorsprong aantekende.

Even daarna kreeg DTS een goede mogelijkheid om de stand weer gelijk te trekken, maar de geheel vrijstaande Hol van DTS mikte de bal langs de buitenkant van de rechter staander. DTS had voor rust grote moeite om de gaatjes in de verdediging van het compact spelende DOS te vinden. DOS profiteerde vlak voor rust echter optimaal van de geboden ruimte. Smit stond weer aan de basis van een snelle counter en de kopbal van van der Velden werd nog door de keeper gestopt. Jaap Mulderij stond op de goede plek en zijn schuiver belandde wel in het net. Met deze 0-2 voorsprong ging de ploeg ook de kleedkamer in.

Na rust zagen we een stuk feller spelend DTS op het veld, wat steeds vaker de duels wist te winnen en de Vriezenveense ploeg flink onder druk zette. Na ruim een uur spelen werd bij DTS gewisseld en Mohammed Laukili in het veld gebracht. Deze speler bleek een ware plaaggeest voor de DOS-defensie, die ze moeilijk kon uitschakelen. De druk werd door DTS opgevoerd en in de 77e minuut viel de aansluitingstreffer in het net achter doelman Nitert. Na een hoekschop van DTS kwam de bal in tweede instantie bij DTS-spits Hol die zich dit kansje niet liet ontglippen: 1-2. DOS was hierna even helemaal de kluts kwijt en nog geen 2 minuten later werd de defensie van de geel-zwarten makkelijk uitgespeeld en de gelijkmaker op het scorebord aangetekend.

Trainer Durmusoglu probeerde hierna met het inbrengen van Olde Olthof voor Meier om wat meer stootkracht te creëren in de aanval om zo onder de druk van DTS uit te komen, maar dat lukte helaas niet. Een ontketend DTS geloofde nog in het behalen van de volle winst en gaf volop gas. Zo’n 6 minuten voor het einde van de officiële speeltijd werd het harde werken van DTS beloond met een derde treffer. Uit een rommelige situatie werd uiteindelijk binnen geschoten door Hol en hij zette daarmee de Edenaren op een voorsprong. In de laatste minuten van de wedstrijd probeerde DOS met een klein slotoffensief nog wel de gelijkmaker te forceren, maar slaagde daar niet in. De precisie en het geluk ontbrak. In de allerlaatste minuut van de extra tijd werd de eindstand van de wedstrijd door een strafschop bepaald op 4-2 door plaaggeest Mohammed Laukili. Volgende week komt het hoog geplaatste Bennekom op bezoek in Vriezenveen.

Foto’s: Peter v.d. Plas – DTS Ede.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer