Eerste teams Het Ravijn starten met vervolg Eredivisie waterpolocompetitie

Komend weekend starten de meeste competities in het waterpolo weer en is de winterstop voorbij. De eerste teams van Het Ravijn starten in de Eredivisie met een uitwedstrijd tegen Polar Bears in De Peppel in Ede. Zowel Heren 1 als Dames  1 hebben de winterstop gebruikt om zich goed voor te bereiden op het tweede deel van de Eredivisie competitie. Heren 1 deed dat door te sparren met ZPC Amersfoort en oefenwedstrijden te spelen; dames 1 was zondagmiddag de gastploeg van Dames 2 Het Ravijn, ZV De Zaan, ZVL en het Heerenveens SGHA.

In zwembad Het Ravijn werd het Nieuwjaarstoernooi georganiseerd. Deze werd door de thuisploeg met ruime cijfers gewonnen. De eerste wedstrijd van de Nijverdalse dames tegen ZVL werd na een matige start uiteindelijk met 9-8 gewonnen. Het vervolg van het toernooi werd wel goed en scherp gespeeld en daardoor de wedstrijden met overtuiging gewonnen. Zaterdag en zondag spelen achtereenvolgens Dames 1 en heren 1 in zwembad De Peppel. Zaterdagavond 19 januari om 20:00 uur speelt Dames 1 tegen Polar Bears. Zondag 20 januari speelt Heren 1 om 18:00 uur tegen de Edese Beren.

Uitslagen Nieuwjaars Toernooi:

Dames: Het Ravijn – ZVL: 9-8; ZV De Zaan – ZVL: 6-9; SGHA Heerenveen- Dames 2-Het Ravijn: 0-14; Het Ravijn 2 – SGHA 15-5 en Het Ravijn –ZV De Zaan: 15-2.

Foto:  Wim Beunk

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer