Egon Floors komend seizoen hoofdtrainer HV Bentelo

Egon Floors voor het komend seizoen 2019/2020 hoofdtrainer HV Bentelo. Hij volgt daarmee Tom Geertshuis op, die aan het einde van dit seizoen vertrekt. De 43-jarige Egon uit Haaksbergen is momenteel actief als trainer/coach van het eerste damesteam van DFS Arnhem dat uitkomt in de Hoofdklasse B. De reisafstand van en naar Arnhem valt hem zwaar waardoor hij bij die club al had aangegeven na dit seizoen te stoppen. Daarvoor trainde en coachte Egon zes jaar lang op tweede divisie niveau, zowel bij Wijhe, Nieuw Heeten als Olympia Hengelo was hij twee jaar actief. Zijn trainerscarrière startte hij bij de heren van Stormvogels Haaksbergen, waar hij zelf ook ooit handbalde, en WHC Hengevelde.

De keuze voor Bentelo was voor Egon niet moeilijk. “Een dorpsclub past goed bij mij, dat heb ik gemerkt als ik de verschillende verenigingen waar ik heb gezeten met elkaar vergelijk. Ik houd van de sociale contacten binnen zo’n vereniging, met spelers en supporters. Daarnaast ken ik een aantal speelsters goed, het is een leuke ploeg.” Eén van die speelsters is de geblesseerde Wendie Busschers, die besloten heeft te stoppen met handballen, maar erg enthousiast is over het trainersvak. Zij wordt assistent trainer en gaat de HT4-opleiding doen, waarbij Egon haar gaat begeleiden.

Gevraagd naar zijn ambitie: “Ik denk dat er meer in het team zit dan er nu uitkomt”, zegt Egon. “Die uitdaging ga ik graag aan. Ik hoop met positief en snel spel lekker in de middenmoot van de eerste divisie te kunnen spelen.”

Foto: John Voermans Fotografeert

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer