FC Twente na winst koploper Keuken Kampioen Divisie

FC Twente heeft zaterdagavond door een 1-3 overwinning in Almere op Almere City de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie overgenomen van FC Den Bosch dat vrijdagavond verrassend met 2-0 van Eindhoven had verloren. FC Twente was in de eerste helft duidelijk beter dan de thuisclub maar drukte dat slechts in twee doelpunten uit. Eerst kopte Aitor na negen minuten spelen de 0-1 binnen en dezelfde speler gaf tien minuten voor rust de assist op Tom Boere die voor de 0-2 ruststand zorgde.

Na rust zagen de meegereisde supporters een duidelijk minder FC Twente en vijf minuten na de hervatting was de spanning terug door een doelpunt van Meijer. Achttien minuten voor tijd bracht Nacho Monsalve (boven) het verschil weer op twee doelpunten toen hij een ingekopte bal van Boere op de lat afving en binnenschoot. Joëll Drommel moest daarna nog handelend optreden en FC Twente had geluk dat een bal net van de lijn werd gehaald.

Foto’s archief: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer