FC Twente pakt de volle winst in Maastricht ondanks zwakke tweede helft

FC Twente is de herstart van de competitie begonnen met een 0-2 overwinning op MVV in Maastricht een stand die bij rust al was bereikt. Maar gemakkelijk ging het allemaal niet voor de gasten. Vooral in de tweede helft zakten de Tukkers steeds verder weg maar door goed optreden van Joëll Drommel behield FC Twente de nul.

FC Twente, dat in Maastricht het spel moest maken, begon verrassend niet met Schenk in de basis maar met Gonzalez. Met Schenk had de ploeg van Pusic de laatste vier wedstrijden voor de wintertop gewonnen. FC Twente speelde in de eerste helft steeds slordiger, maar had uiteindelijk aan twee momenten genoeg om de drie punten mee naar huis te nemen.

Eerst schoot verdediger Martina tegen Rafik Zekhnini aan en via hem verdween de bal met een mooie curve over doelman Koopmans in het doel. In blessure tijd legde dezelfde speler de bal breed op Wout Brama en van buiten het strafschop gebied schoot de aanvoerder de bal fraai binnen.

FC Twente doet door deze overwinning goede zaken, want van de concurrentie wist alleen koploper FC Den Bosch de volle buit te pakken. Bij FC Dordrecht won het met 2-6. Go Ahead Eagles verloor met 3-1 bij Roda JC en Sparta Rotterdam kwam in Leeuwarden moeizaam tot een puntendeling, 3-3. FC Twente staat nu op de tweede plaats twee punten achter de koploper.

Foto’s archief: sportfoto-oost

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer