FC Twente verliest ruim van Bayer Leverkusen

FC Twente heeft dinsdagmiddag de oefenwedstrijd tegen Bayer Leverkusen ruim verloren. Na een 2-0 stand bij rust verloor de ploeg van Marino Pusic met 4-0 van de thuisclub van trainer Peter Bosz die met een B-team begon. Pusic kon deze middag niet beschikken over Smith, Espinosa en Zekhnini en liet Schenk en Boer op de bank plaats nemen.

De wedstrijd die op last van de Duitse politie zonder publiek werd gespeeld kende een matige start en het duurde ruim een half uur alvorens de score door de thuisclub werd geopend. Lucas Alario schoot een toegekende strafschop, veroorzaakt door Ricardinho, raak. Kort voor rust verdubbelde Dominik Kohr de stand.

Het verschil tussen Bayer Leverkusen en FC Twente was zowel voor rust als na de hervatting enorm groot. Na bijna een uur spelen vergrootte Leverkusen de stand door een doelpunt van Kevin Volland en een kwartier voor tijd bepaalde debutant Leon Bayley de eindstand op 4-0. Voor FC Twente was Jari Oosterwijk nog het dichtst bij een doelpunt maar zijn inzet ging naast het doel.

Foto’s: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer