Heracles Almelo onderuit bij FC Groningen

Heracles Almelo is zaterdagsvond onderuit gegaan bij laagvlieger FC Groningen. Na een 1-0 stand bij rust, gescoord door Memisevic uit een gemakkelijk gegeven strafschop wegens hands door Kevin Blom, werd het uiteindelijk 3-0. En deze twee doelpunten zijn extra pijnlijk en zuur voor de ploeg van Frank Wormuth want die werden gescoord door oud Heracles speler Thomas Bruns die in de winterstop is overgekomen van Vitesse Arnhem.

De gasten liepen in deze wedstrijd constant achter de feiten aan en wisten zich amper kansen te creëren. Allen Duarte kreeg volkomen vrij staand een prima kopkans maar zijn poging op de 1-1 werd onschadelijk gemaakt door doelman Padt die in een reflex de ingekopte bal onschadelijk maakte.

Na de rust werd het spel van beide kanten er niet beter op maar in het laatste kwartier leefde het stadion alsnog op door toedoen van Thomas Bruns. Eerste schoot hij van buiten de zestien fraai raak en vier minuten later gooide hij de wedstrijd definitief op slot met zijn tweede van deze avond en de derde voor FC Groningen. Heracles is op de ranglijst gepasseerd door VVV Venlo dat in Den Haag met 2-4 van ADO won.

Foto’s archief: sportfoto-oost

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer