Heracles Almelo verliest derby van PEC Zwolle

Heracles Almelo wacht na het verlies zaterdagavond thuis tegen Provinciegenoot PEC Zwolle nog op de eerste punten in 2019. In een matig duel won de ploeg van Jaap Stam na een 0-1 stand bij rust met 0-2. De thuisclub begon moeizaam aan de derby en kwam in de eerste helft niet verder dan een schot van Mo Osman. De gasten, die ook niet geweldig voetbalden, wisten echter wel op het juiste moment te scoren. Volkomen vrij staand kom Mike van Duinen (foto) uit een hoekschop de bal binnen schieten.

Heracles was uit een hoekschop nog wel dicht bij de gelijkmaker maar uit een scrimmage belandde de bal op de paal. Doelman Janis Blaswich behoedde na een half uur spelen zijn ploeg nog voor een grotere achterstand door de bal met zijn vingertoppen uit het doel te tikken.

In de tweede helft oogde het spel van de thuisclub wel wat feller, maar het doelpunt viel aan de andere kant. Uit een voorzet gleed Thy de tweede Zwolse treffer binnen. Na een uur spelen kon Peterson de spanning weer terug brengen maar vanaf de elfmeter stip faalde hij. Doelman Mickey van der Hart stopte de ingeschoten penalty toegekend na het onderuit halen van Dalmau.

Foto’s: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer