HHC Hardenberg vanaf 9 februari rookvrij

Vanaf 9 februari zal HHC Hardenberg een rookvrije vereniging zijn. Vanaf die datum mag er niet meer gerookt worden op en rondom de velden van HHC Hardenberg. Veel clubs in de regio hebben al een gedeeltelijk rookvrije zaterdag. HHC Hardenberg kiest er nu voor om alle dagen van de week een rookvrije sportomgeving in te stellen. Voorzitter Bert Beun geeft aan dat “als je hiervoor kiest, dan kun je het beter meteen goed doen.”

Om duidelijk te maken dat er niet gerookt mag worden op en om de velden worden er borden gehangen aan de velden en ook middels spandoeken wordt er op geattendeerd. “We gaan geen politieagent spelen en actief controleren. We verwachten van onze leden dat ze elkaar erop aanspreken en dat het op deze manier gemeengoed wordt om niet te roken op onze voetbalvereniging”, aldus Bert Beun.

Door een volledig rookvrije Boshoek in te stellen loopt HHC Hardenberg voorop om te zorgen voor een rookvrije generatie. Leden van de club hebben in het najaar via een online poll massaal voor een rookvrije Boshoek gestemd. Op het sportpark komen twee rookplekken voor diegenen die het echt niet laten kunnen: een plek achter de koffiecorner bij het hoofdveld en een plek achter de kantine. Deze plekken worden duidelijk aangegeven door middel van markering.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer