Inger Platenkamp: ‘Stoppen kan ik niet!’

Wie is Inger Platenkamp?
Ik ben woonachtig in Geesteren en volleybal bij VV Tornado. 26 februari word ik 27 jaar. Naast volleybal ben ik werkzaam als ergotherapeut. Daarnaast geniet ik ervan om leuke dingen te doen met mijn vriendinnen, vriend en familie.

Wat vind je nou zo leuk aan volleybal?

Volleybal is een teamsport waar ik van hou! Bij volleybal is er geen fysiek contact en dat maakt de sport zo leuk. Samen met het team een tactiek bedenken om steeds die bal weer bij de tegenstander op de grond te krijgen maakt volleybal leuk!

Wat is je favoriete positie?

Ik ben nu al enkele volleybaljaren libero. Als libero heb je een belangrijke functie in het team. Je bent verantwoordelijk voor wat er gebeurt in het achterveld. Ik geniet ervan om de ballen te verdedigen en met een goeie pass naar de spelverdeelster kun je als team heel veel bereiken.

Wat voor soort volleyballer ben je? Hoe kun jij je als volleyballer onderscheiden met andere spelers/speelsters?

Een fanatieke volleybalster die gaat voor elke bal. Ik kan slecht tegen oneerlijkheid tijdens de wedstrijd. Ik ben een speelster die zich niet snel met de scheids benoemd maar ik focus mij op de wedstrijd en dus op de volgende bal die komen gaat. Ik denk dat mijn teamgenoten mij omschrijven als een rustige, betrokken speelster.

Hoe lang doe je al aan volleybal?

Van jongs af aan. Toen ik op volleybal mocht ben ik er bij gegaan. Volgens mij was ik 5 jaar oud. Naast de volleybal ben ik ook actief binnen de vereniging. Ik maak deel uit van de technische commissie.

Hoe ben je erbij gekomen om te gaan volleyballen?
Mijn moeder volleybalde ook altijd zodoende ben ik ook gaan volleyballen.

Hoe leeft de sport volleybal in je familie en omgeving?

Volleybal leeft in onze familie. Mijn ouders en broers komen dan ook vaak kijken naar de volleybalwedstrijden. Na de tijd bespreek ik de wedstrijd altijd even na met mijn ouders. Naast volleybal leeft ook de voetbal en het klootschieten bij ons in de familie.

Wat betekent volleyballen voor jou?

Op dit moment ben ik bijna weer hersteld van een enkel blessure. Dit was niet de eerste keer dat ik geblesseerd ben geraakt aan mijn enkels. Ik zei altijd “als ik nog een keer door mijn enkel ga”, dan ga ik stoppen met volleyballen. Dat ik door mijn enkel ging was 5 weken geleden. Ik ben afgelopen donderdag weer begonnen met trainen. Stoppen kan ik niet! Volleybal betekent gewoon veel voor mij en het liefst speel ik nog zo lang mogelijk een leuk potje volleybal (mét enkelbraces).

Hoe lang speel je al in Dames 1 van Tornado Geesteren?

Dit is mijn tweede seizoen dat ik in Dames 1 van Tornado Geesteren speel. Wij zijn twee jaar geleden met (bijna) het hele dames 2 team naar dames 1 gegaan.

Jullie staan fier bovenaan halverwege het seizoen. Alleen het kampioenschap telt nu neem ik aan?

Dat klopt! Hier kan ik heel kort over zijn. Wij hebben op dit moment maar 1 doel en dat is kampioen worden in de 3edivisie.

Wat maakt jullie team tot een team dat mee strijdt om de titel?

Wij zijn een heel hecht team dat goed met elkaar overweg kan wat resulteert in goed spelend volleybal. Wij hebben dit seizoen een groot team waarmee wij veel kanten op kunnen. Iedereen gunt het elkaar. In het veld kan er gezegd worden wat er op dat moment speelt maar buiten het team zijn we goeie vrienden.

 

Wat is het grootste verschil met vorig seizoen?

Vorig seizoen draaiden wij ook boven in mee maar waren we niet altijd compleet. We moesten roeien met de riemen die we hadden. Dit seizoen zijn we goed bezet en dat maakt dat we een ander resultaat neer kunnen zetten dan vorig jaar.

Kun je kort uitleggen hoe een wedstrijd er voor jou uit ziet?

De thuiswedstrijd spelen wij op zaterdagmiddag om 16:00. Om fit te zijn zorg ik ervoor dat het op vrijdag niet te laat wordt. Voor de wedstrijd zelf doe ik niet iets speciaals. Elke wedstrijd eet ik voor de tijd wel extra een banaan. Maar ik geloof niet in bijgeloof. Elke wedstrijd moet je er gewoon weer staan! Vanaf het fluitsignaal tot aan het eind gefocust blijven!

Hoe ziet een trainingsweek er voor jou uit? Hoe bereiden jullie je voor op een wedstrijd?

Wij trainen twee keer in de week, op maandag en donderdagavond. Op maandag voor de training wordt altijd de wedstrijd na besproken. Aan het eind van de nabespreking wordt er een blik gelegd op de wedstrijd die komen gaat. Donderdagavond hebben wij vaak onze teamtraining om ons goed voor te bereiden op de wedstrijd.

Is er een bepaalde wedstrijd die voor jou speciale herinneringen oproept?

Dan ga ik terug naar mijn jeugdtijd. In de jeugd speelde ik in B1 en zijn wij Nederlands kampioen geworden. Weliswaar met veel andere meiden dan waar ik nu mee speel. Maar die laatste wedstrijd van het toernooi vergeet ik niet meer! Het leukste is dat we elk jaar nog afspreken met de meiden uit B1.

Wat is je persoonlijke doel voor dit jaar? En de jaren die volgen?

Mijn persoonlijke doel op dit moment is weer fit worden! Ik hoop zo snel mogelijk weer op mijn oude niveau terug te zijn zodat ik weer deel uit kan maken van het team tijdens de wedstrijden. Mijn persoonlijke doel voor de jaren die komen is blessure vrij volleyballen.

Wat voor een tip zou je een beginnend volleyballer geven om hetzelfde te bereiken wat jij nu hebt bereikt en nog gaat bereiken?

Het uiterste uit de trainingen halen, hard werken zodat je goed voorbereid bent op de wedstrijd. Elke wedstrijd weer focussen en er voor de volle 100% voor gaan.

Wat vind je van deze rubriek op SportinTwente.nl?
Erg leuk dat ik benaderd ben. Bedankt daarvoor! Daarnaast vind ik het ook leuk om de andere interviews te lezen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer