Jan-Peter Jonkman nieuwe hoofdtrainer van Vroomshoopse Boys

Voorzitter Edward Olthof maakte tijdens de nieuwjaarsreceptie bekend dat Jan-Peter Jonkman ingaande het seizoen 2019-2020 de nieuwe hoofdtrainer van Vroomshoopse Boys wordt. De 50-jarige inwoner uit Meppel begon al op 24-jarige leeftijd z’n trainerscarrière als jeugdtrainer bij Mvv Alcides in Meppel, waar hij de B- en A-junioren (derde divisie-niveau) in totaal zeven seizoenen onder z’n hoede had. Daarna vroeg dezelfde vereniging hem vanaf oktober 1999 als hoofdtrainer aan de slag te gaan. In drie seizoenen werd er twee keer met Alcides gepromoveerd.

Daarna volgden vanaf het seizoen 2004-2005 drie seizoenen vv Den Ham en drie seizoenen sv Nieuwleusen. Vervolgens werd de overstap gemaakt naar SCD’83, waar Jan-Peter Jonkman vijf seizoenen als hoofdtrainer werkte. Daarna kwam sv Gramsbergen in beeld, waarmee Jan-Peter Jonkman na een kampioenschap en de daarmee verbonden promotie nu voor het vierde seizoen werkzaam is. In de tweede klasse werd een periodetitel behaald en werd nipt promotie naar de eerste klasse gemist. Momenteel staat sv Gramsbergen achter koploper Pelikaan S. uit Klazienaveen op de tweede plaats in de tweede klasse J. Noord.

Jan-Peter Jonkman maakte tijdens z’n trainersloopbaan met z’n teams naast twee kampioenschappen twee degradaties mee in z’n inmiddels 18-jarige loopbaan als hoofdtrainer. Daarnaast werden in die periode 5 promoties en 10 periodekampioenschappen bij verschillende clubs behaald. Jonkman is de opvolger van de aan het eind van dit seizoen vertrekkende hoofdtrainer Karlo Meppelink (foto).

Foto Meppelink: Erwin Heuver. Foto Jonkman eigen beheer.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer