Johan Brughuis benoemd tot lid van verdienste op nieuwjaarsreceptie STEVO

Johan Brughuis is zondagmorgen tijdens de nieuwjaarsreceptie in het clubgebouw van STEVO door voorzitter Eddy Droste benoemd tot lid van verdienste. Johan, die ook als jubilaris werd gehuldigd voor 50 jaar lidmaatschap van STEVO, kreeg de versierselen bij de benoeming opgespeld door de STEVO-preses, die woorden te kort kwam om de verdiensten van deze clubman op te sommen. Johan was zichtbaar verrast, maar zeker niet minder blij. Dat de benoeming hem ten volle toekwam werd door de aanwezigen met een daverend applaus onderstreept.

Er werden meerdere leden gehuldigd op de nieuwjaarsreceptie, die heel druk bezocht werd en waar de STEVO voorzitter een warm pleidooi hield voor de nieuw te bouwen basisschool, om die vooral naar de sport te brengen, lees bij de sporthal, sportpark de Peuverweide en tennisbaan De Bekkelweide. De werkgroep Sport en Verbinden in Geesteren, in het kader van mijn dorp 2030, heeft deze wens hoog in het vaandel staan. “Bij tegenstanders van de locatie nabij de sportaccommodaties is dit vooral gebaseerd op emotie”, zei Eddy Droste. “Deze mensen zijn niet goed genoeg geïnformeerd. Er zijn bijna geen minpunten op te noemen waarom de nieuwe school niet bij de sportvelden gebouwd kan worden. Geesteren, Gemeente Tubbergen breng de school naar de sport”, zo eindigde de voorzitter zijn betoog over dit onderwerp.

Hoog in het vaandel staat ook het project waar STEVO zich hard voor maakt ‘Fit en vitaal ouder worden’. Met medewerking van de fysiotherapeuten en huisartsen in Geesteren is het bedoeling om voor ouderen activiteiten op en rond sportpark de Peuverweide te organiseren. Wout Gehring is bij STEVO hiervoor benoemd als projectleider.

Het ging op de receptie natuurlijk ook over voetbal. Eddy Droste zei in zijn welkomstwoord, waar hij verheugd was over de grote opkomst, dat STEVO misschien wel de mooiste vereniging in de regio is of beter nog de gezelligste club van het hele land. Terugkijkend op 2018 constateerde de voorzitter dat het een fantastisch jaar is geweest. Het vlaggenschip wist zich te handhaven in de eerste klasse en er waren vele hoogtepunten op meerdere fronten.

Ook in het nieuwe jaar wordt veel positiefs verwacht en de aankomende derby tussen STEVO en TVC ’28 is in ere hersteld. Niels Oude Tijdhof, trainer van STEVO 2 en het momenteel zo goed doet met zijn elftal in de eerste klasse, gaat STEVO aan het einde van dit seizoen verlaten. Niels heeft ambitie om een eerste elftal te trainen na deze voetbaljaargang en de clubs zullen getwijfeld in de rij voor hem staan gezien zijn prestaties in de afgelopen jaren.

Er waren op de nieuwjaarsreceptie ook heel wat jubilarissen te huldigen. Voorzitter Eddy Droste had voor alle jubilarissen een passend woordje voorbereid, waar de inzet voor STEVO in hun voorbije jaren ruime aandacht kreeg. 50 Jaar lid van STEVO waren Johan Brughuis en Richard Weghorst. 40 Jaar lid waren, Bart Hamer, Richard Mensen, Jan Tijink en Erwin Tijhuis. 25 Jaar lid waren Rik Kokhuis, Bart Lohuis, Piet Hein Oude Wesselink, Richard Steggink, Coen Heerdink, Erik Kottink, Bram Braakhuis, Niek Korte, Dennis Oude Nijeweme en Walter Lohuis.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer