Joy Beune pakt zilver; Thomas Geerdink net naast podium NK all round

Schaatsster Joy Beune uit Borne heeft tijdens het NK all round in Heerenveen een zilveren medaille behaald. Na drie afstanden stond ze nog op de eerste plaats, maar in de afsluitende 5000 meter bleek Provincie- en teamgenoot Carlijn Achtereekte uit Lettele toch te sterk voor de 19-jarige en maakte de achterstand opgelopen na de 500, 1500 en 3000 meter ruim goed. Het brons was voor Esmee Visser die nipt Melissa Wijfje achter zich liet.

Thomas Geerdinck uit Hengelo greep net naast een podium plaats. Na drie afstanden stond hij nog op een derde plaats maar in de afsluitende 10.000 meter verloor hij teveel tijd en moest hij Chris Huizinga voor laten gaan. Kampioen werd Douwe de Vries die Marcel Bosker onttroonde.

Foto’s archief (Beune/Geerdinck)

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer