Laura Steggink met nationale basketbalselectie naar Litouwen

Dinsdagochtend 8 januari is basketbalster Laura Steggink (foto nr. 28) uit Tubbergen met de Amsterdam Angels vertrokken naar Vilnius (Litouwen) voor de derde en laatste fase van de European Womens Basketball League (EWBL). De Nederlandse ploeg wist deze fase beide wedstrijden te winnen en eindigde daardoor op de zesde plek in groep B. Helaas niet genoeg voor een plek in de kwartfinales.

De eerste wedstrijd werd op 9 januari gespeeld tegen het Wit-Russische Horizont. Een spannende wedstrijd, maarde Nederlandse ploeg weet te winnen met 72-67. De tweede wedstrijd werd gespeeld op 10 januari tegen de thuisspelende ploeg: Kibirkstis Vilnius. Doordat er wederom goed geschoten werd en er verdedigend hard gewerkt werd konden de Angels de winst naar hun toetrekken en stond er een eindstand van 62-76 op het bord.

Steggink, in de reguliere competitie basketballend bij eredivisionist Jolly Jumpers, was eveneens geselecteerd voor de eerste fase in het Letse Riga en de tweede fase in Tjechische Piestany. Deze twee fases hadden echter nog geen zeges opgeleverd voor de nationale ploeg. Des te mooier dat de Nederlandse ploeg de EWBL afsluit met twee zeges in de laatste fase. Steggink: “Het is fijn dat we hebben kunnen afsluiten met tweemaal winst, dat geeft toch wat meer vertrouwen en we zijn van plek 8 naar plek 6 gegaan.”

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer