Losser heren verlaat na ruime overwinning de degradatiezone

De waterpoloheren van ZC Losser hebben afgelopen zaterdagavond afgerekend met Flevo uit Nijkerk en hebben daarbij de degradatiezone verlaten. In vervolg op de afgelopen week waarbij in Emmeloord Zignea werd verslagen met 6-7 kon nu een spetterende 17-8 overwinning worden bijgeschreven.

Na een snel tegen doelpunt , al na 6 seconden viste de Losserse doelman de bal uit het net, herpakte Losser zich door de gelijkmaker van Eric de Vries. Met prima spel stond het uiteindelijk aan het einde van het eerste kwartje een mooie 5-4 voor Losser.
In de tweede periode kwamen de heren 1 van de Flevo rond de vijfde minuut weer gelijk te staan met 5-5, na de goede woorden van coach Rolf Jansink maakten onze heren weer wat prachtige doelpunten gemaakt door achtereenvolgend Joeri Wigger, Rolf Freese en Jorrit Velthuis. En met deze doelpunten sloot Losser het tweede kwartje af met een voorsprong van 8-5.

Door deze voorsprong begon Losser het derde periode vol wilskracht om de stand te behouden en zelfs uit te breiden. En zo gezegd zo gedaan, 4 opeenvolgende doelpunten kwamen achter elkaar tot stand die het verschil verder uitbreide naar 12-7. In dit kwartje had de doelman van Losser een hele grote hulp aan routinier Daniel Voss uit het tweede team. Hij onderschepte vele ballen richting de Nijkerkse aanvallers en blokte ook meerdere vrije ballen die richting het Losserse doel gingen.

Het 4e periode verliep eigenlijk eenvoudig. Coach Rolf Jansink gaf goede aanwijzingen over het uitspelen van aanvallen, en dat verliep meermaals succesvol. Door slim te spelen kon Losser meermaals scoren en daardoor stond er bij het eindsignaal een mooie eindstand 17-8 op het scorebord.

Periodestanden: 5-4, 3-1, 4-2, 5-1.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer