Matig FC Twente pakt drie punten van Jong FC Utrecht

FC Twente heeft de eerste thuiswedstrijd in het nieuwe seizoen met 1-0 gewonnen. In een wedstrijd die alleen maar het eerste half uur kon bekoren scoorde Matthew Smith naar later bleek het enige doelpunt van de wedstrijd. Tien minuten voor tijd maakte Oussama Assaidi zijn rentree maar daar tegenover stond het uitvallen van Rafik Zehknini met op het oog een zware blessure.

FC Twente begon sterk aan de wedstrijd combineerde goed en kreeg kans op kans om de score te openen. Dit resulteerde in de dertiende minuut in 1-0 toen Smith het eindpunt was van een aanval van Wout Bram en Aitor. Aitor kreeg kort daarna een bijna niet te missen kans, maar hij wist daar geen raad mee.

Na een half uur spelen kwam er toch een domper toen Zehknini tijdens een demarrage naar zijn hamstring greep en geblesseerd van het veld werd gedragen. De tweede helft was het aanzien nauwelijks waard alleen de invalbeurt van Assaidi bracht nog een beetje leven in de brouwerij. Met een paar mooie handelingen met de bal liet hij wel zien dat hij ondanks zijn langdurige blessure het voetballen nog niet verleerd was.

Aangezien FC den Bosch ook geen fout maakte tegen TOP Oss, 3-0, blijft de achterstand van FC Twente op de koploper twee punten. GA Eagles won nipt met 2-1 van Almere City en Sparta verspeelde een 2-0 voorsprong op Roda JC en verloor daardoor twee kostbare punten op de top drie.

Foto’s: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer