Mirjam Pol: “Dit was mijn allerbeste Dakar!

“Dit was een echte laatste proef, en echt een echte. Geen optocht rijden en in een lange file richting Lima rijden. Niks ervan, het was weer prachtig, supergaaf! Weer zo’n mooie duinetappe vol met verraderlijke duinpannetjes en knippen. Ik heb werkelijk gedacht; ‘Dit kan je, Pol, kom op, gewoon het gas erop!’  “Nu hoop ik dat wat ik gisteren heb gezegd ook gelukt is en ik wat in het klassement goed heb kunnen maken”, legt Mirjam net over de finish uit.

Dat deed ze zeker! In het algemeen klassement reed ze heel solide de top vijftig binnen en sloot ze haar Dakar af op een 49ste positie. In het damesklassement heeft ze de tweede positie niet meer uit handen gegeven. Als ze terugkijkt op de laatste tien dagen dan kan ze niet anders dan tevreden zijn. Mirjam: “Ik heb vrij constant gereden, geen mega-klappers gemaakt, duizenden kilometers gereden en genoten in de duinen.

Als ik alles bij elkaar bekijk dan kan ik maar toto één conclusie komen; ‘Dit was mijn allerbeste Dakar!’ Mirjam Pol is 49ste in het Algemeen Klassement geworden, de derde Nederlander en ze werd 2e in het damesklassement.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer