Mirjam Pol mist waypoint maar beperkt de schade door tempo te rijden

Mirjam Pol: “Ik had ineens in de gaten dat ik zes kilometer terug een waypoint had gemist, dat zou mij 40 minuten straftijd kosten. Normaal gesproken ga ik terug en wil ik koste wat kost het waypoint halen. Maar het terrein was zo kapotgereden dat ik eens ben gaan rekenen; ‘het kost me zeker 24 minuten om heen en terug te rijden, dan moet ik het waypoint nog zoeken…’

En toen was de beslissing gemaakt, ik accepteer de straftijd. Nu hoor ik niet meer bij het klasje met de ‘nerds’ die geen penalty achter hun naam hebben!” Ze kan er wel om lachen, zeker als ze hoort dat ze deze etappe eigenlijk heel goed is gefinisht. “Na de misser van het waypoint bedacht ik mij dat ik dan maar keihard moest gaan rijden om de ‘schade’ zo beperkt mogelijk te houden. Gezien mijn finishtijd is dat tenminste wel gelukt!”, vertelt Mirjam lachend.

Mirjam kreeg gelijk als het gaat om de zwaarte van deze etappe. “Het was zo verraderlijk weer allemaal, duin pannetjes waar je vast kwam te staan, waypoints die moeilijk te vinden waren. Op een gegeven moment zocht ik een waypoint dat ik maar niet kon vinden, het leek in een duinpan te liggen maar daar lag ook de Mini van topcoureur Cyril Despres op zijn kop. Het was een duinpan die bezet was, zeg maar! Toen ben ik maar naar beneden gelopen om Cyril om informatie te vragen. Bleek inderdaad dat daar het waypoint niet lag, enkel zijn auto. Ik hoop dat ie niet dacht dat ik hem kon helpen, haha!”, vertelt Mirjam na afloop van de etappe aan de telefoon.

Door haar goede resultaat gisteren, is Mirjam ervan verzekerd lekker op tijd in het bivak te arriveren. Ze kan haar rust nemen, wat eten, douchen en eens de tijd nemen om eens rond te kijken op het bivak. Nog één etappe en dan wacht haar vanavond bij de finish…een uitzinnige menigte in Lima om alle deelnemers te verwelkomen.

“Ik heb nog één deelnemer in het klassement binnen handbereik, 17 minuten moet ik dan goed maken, dat is wel veel maar wellicht heeft hij een slechte dag en ik een goede. Morgen wordt geen etappe om alleen ‘uit te rijden’. Ik ga uiteraard geen onnodige risico’s meer nemen, maar er mag nog gewoon geraced worden”, aldus Mirjam.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer