NKC’51 een maatje te groot voor Sparta Nijkerk

Zaterdag werd de zaalcompetitie hervat en voor NKC’51 was de eerste tegenstander Sparta uit Nijkerk. Sparta wist tot nu toe één punt te behalen uit vier gespeelde wedstrijden en NKC’51 had in die wedstrijden één verliespunt geleden. Voor NKC’51 de taak om in het spoor te blijven van koploper Rigtersbleek, dat al haar wedstrijden wist te winnen.

NKC’51 begon erg scherp aan de wedstrijd, na de eerste onderschepping werd direct het eerste doelpunt genoteerd. Sparta maakte nog gelijk, maar na de eerste vakwissel was het NKC’51 dat het initiatief nam en Sparta duidelijk maakte dat de twee punten meegingen naar Nijverdal. In het eerste deel van de wedstrijd werd een goede basis gelegd voor de overwinning. Na de 1-1 wist NKC’51 acht keer te scoren en zo een voorsprong te pakken van 1-9. Deze marge wist NKC’51 te houden tot aan de rust, terwijl beide ploegen met elkaar mee scoorden. De ruststand werd in de laatste minuut bepaald door Sparta, 10-19.

Na rust was het NKC’51 dat het eerste doelpunt maakte. Maar binnen een korte tijd wist Sparta drie keer te scoren, mede doordat het vrijuit ging spelen en er dus meer lukte bij de thuisploeg. Bij 13-21 werd de ploeg van Gert Schorn (foto archief) wakker geschud en moest het voorkomen dat Sparta terug in de wedstrijd kwam.

Enige aspiraties bij Sparta werden de kop in gedrukt, NKC’51 speelde verdedigend en aanvallend een sterke periode, waardoor het tien minuten later 14-27 stond. In de laatste fase van de wedstrijd bleven de ploegen in evenwicht en scoorden zowel Sparta als NKC’5 nog zeven keer, waarbij invaller Daniël Ding zijn debuut in het vlaggenschip van NKC’51 wist te bekronen met een doelpunt. Eindstand 21-34. Komend weekend speelt NKC’51 de topper tegen koploper Rigtersbleek in Nijverdal, waar beide teams strijden om de koppositie. Aanvang 18:15 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer