Peatminers meiden presteert maximaal op internationaal toernooi in Denemarken

Om 2018 op een sportieve manier af te sluiten, is het meiden U18 team van 27 tot en met 30 december naar Denemarken gereisd om deel te nemen aan de Limfjords Cup in Lemvig. De eerste wedstrijd werd gespeeld op de ochtend van 28 december in de center hall tegen de Capitol Bascats uit Düsseldorf. De meiden begonnen deze wedstrijd sterk met een kleine voorsprong, maar direct vanaf het begin was duidelijk dat er flink weerstand werd geboden door de tegenstanders. Er werd weinig gefloten door de scheidsrechters op dit toernooi, dus kreeg de tegenstander de overhand door een harde wedstrijd te spelen. De Peatminers meiden hadden moeite zich aan te passen aan het fysieke spel, waardoor deze eerste wedstrijd met 26-35 werd verloren.

De tweede wedstrijd stond later die dag op het schema, eveneens tegen een tot zover onbekende tegenstander: BV Leeuwarden 2. De meiden van BV Leeuwarden 1 spelen in dezelfde competitie als Peatminers VU18, dus verlies van Leeuwarden 2 was praktisch uit te sluiten. Voor de wedstrijd werden de meiden er nog even aan herinnerd hun tegenstanders niet te onderschatten. Van de eerste tot de laatste seconde van de wedstrijd walsten onze meiden volledig over de tegenstanders heen, wat resulteerde in een ruime overwinning van 42-5.

De derde en laatste poulewedstrijd werd de volgende ochtend gespeeld tegen Avanti uit Brugge. Avanti had de dag ervoor met twintig punten verschil weten te winnen van Bascats. Dit beloofde dus een pittige pot te worden, en de meiden waren erop gebrand de winst te pakken. Dit werd eveneens een ontzettend harde en fysieke wedstrijd die spannend bleef van begin tot eind, maar uiteindelijk trokken de meiden toch aan het kortste eind. Eindstand 24-31. Hiermee verspeelden zij de eerste plek in de A-poule, dus werd er een nieuw doel gesteld: de B-finale winnen.

Later die dag speelde Peatminers de halve B-finale tegen Campinia Dessel. BV Leeuwarden 1 had van dit team verloren, en het was direct duidelijk dat zij zich niet zomaar gewonnen zouden geven. De meiden begonnen wat rommelig aan de wedstrijd, maar wisten toch in hun spel te komen en een kleine voorsprong op te bouwen. Tegen het einde van de wedstrijd liep Campinia nog een beetje in maar het mocht niet meer baten: met 37-34 werd Campinia uitgeschakeld in de race voor de B-cup.

De andere halve finale ging tussen OWL (Duitsland) en BV Leeuwarden 1. Deze wedstrijd werd op het nippertje gewonnen door de reeds bekende tegenstanders uit Friesland. Het was duidelijk dat de twee halve finales tussen de twee beste en de twee slechtste teams werd gespeeld, en dat de finale winnen geen bijzondere opgave meer hoefde te worden. Nogmaals met het advies om de tegenstanders niet te onderschatten gingen de meiden de volgende ochtend de finale in. De nieuwe tactiek van de coach van Leeuwarden mocht helaas niet meer baten. Peatminers ging er finaal overheen, en de tegenstanders konden het tempo niet bijhouden. In de tweede helft was de verdediging aan de kant van Peatminers wat minder strak, waardoor de tegenstanders toch de kans kregen om nog een paar punten te pakken. De wedstrijd was echter al gespeeld; de finale werd gewonnen met 35-17.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer