Record aantal inschrijvingen Rotary Streetsoccertoernooi

Ruim 950 kinderen komen dit jaar tijdens het Heutink ICT Rotary Streetsoccertoernooi in actie! Het gaat om ruim 900 leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 van 26 Hengelose basisscholen en daarnaast enkele tientallen kinderen uit het voorgezet speciaal onderwijs. Samen met Special Heroes en Hengelo Sport organiseert Rotary Club Hengelo Driene voor het eerst ook een toernooi voor deze doelgroep. Het toernooi wordt van 5 tot en met 7 februari gehouden in Hangar 11 op Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie. De Rotary Club haalt via sponsoring met het evenement geld op voor het Jeugd Sport en Cultuur Fonds en voor Special Heroes.

Het Heutink ICT Streetsoccertoernooi wordt nu voor het zesde jaar georganiseerd door Rotary Club Hengelo Driene en Hengelo Sport. Het is in die tijd gegroeid van 52 teams van 7 scholen naar 170 teams van 26 scholen. En er staan nog 6 teams op de reservelijst. ‘We organiseren het toernooi nu voor de tweede keer in Hangar 11 op Vliegveld Twenthe, een fantastische hal voor dit evenement’, aldus Jan Arie Bijl, lid van Rotary Hengelo Driene en overall-coördinator van het toernooi.

“Fair Play speelt een grote rol tijdens het Streetsoccertoernooi. Sportief gedrag en respect voor elkaar vinden we heel belangrijk. We willen dat elke leerling, of hij nu goed is in voetbal of niet, kan meedoen”.Via sponsoring haalt de Rotary met het evenement geld binnen voor een tweetal goede doelen, het Jeugd Sport en Cultuur Fonds Hengelo-Borne en Special Heroes. Meer dan vijftig voornamelijk Hengelose ondernemers, onder wie hoofdsponsor Heutink ICT, leveren hiervoor een financiële bijdrage. Daarnaast krijgt de organisatie ook ondersteuning in natura.

Speciaal onderwijs

Het indoor streetsoccertoernooi voor de basisscholen vindt op dinsdag, woensdag en donderdag na schooltijd plaats. Dit wordt voor het eerst ook samen met Special Heroes een toernooi voor het speciaal voortgezet onderwijs georganiseerd. Dit gebeurt op donderdagochtend vanaf 9.30 uur. Aan deze eerste editie nemen leerlingen van ’t Genseler, ’t Korhoen en De Kapstok, alle drie uit Hengelo, deel.

De voorrondes worden gespeeld op dinsdag van 15.30 tot 20.00 uur en op woensdagmiddag tussen 14.00 en 20.20 uur. De finalewedstrijden vinden plaats op donderdagmiddag tussen 15.45 en 19.15 uur. Aansluitend worden de prijzen uitgereikt. Het programma en de poule-indeling zijn, net als het overzicht van alle sponsoren en veel meer informatie, te vinden op www.rotarystreetsoccerhengelo.nl of op de Facebookpagina.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer