Record aantal turnsters Fysion naar district kampioenschappen derde divisie

Zaterdag 26 januari gaat in de boeken als een succesvol en historisch weekend voor de dames turnsters van G.V. Fysion Nijverdal. In Wierden werd historie geschreven doordat maar liefst 11 turnsters zich hebben geplaatst voor de districtsfinale derde divisie turnen. Te weten: Sterre Pots, Lynn van Tongeren, Loes Nijendijk, Elise Roelofs, Karit Lorkeers, Demi Roosendaal, Jasmijn Eertink, Iris Volkers, Lynn ten Dam, Lise Rutgers en Tara Landman. Deze turnsters hebben zich doormiddel van drie plaatsingswedstrijden weten te plaatsen voor de kampioenschappen van Overijssel en Gelderland. De beste twee wedstrijden tellen mee voor de doorstroming.

In Wierden werd er in de categorie Instap N3, Sterre en Lynn, haast foutloos geturnd. Met mooie oefeningen en strak turnen wist Lynn zelfs een 3e plaats en dus de bronzen medaille mee naar huis te nemen, Sterre volgde daar vlak achter met een 4e plaats. Bij de pupil 1 N3 stonden drie turnsters aan de start: Loïs Knobben, Loes en Elise. Loïs turnde goed en liet veel vooruitgang zien in haar uitvoering, maar het bleek helaas net niet voldoende voor de doorstroming. Pupil 2 N3, Karit, had zichzelf al eens bewezen door met een gouden medaille naar huis te gaan en dit lukte haar in Wierden opnieuw. Karit heeft zich hiermee als 1e turnster van haar categorie geplaats voor de finale.

Jeugd 1 N4: Dewi Schellevis, Demi en Jasmijn. Ook in deze categorie werd mooi geturnd maar lukte het Dewi niet om door te stromen naar een volgende ronde. Zij kan zich gaan richten op volgend turnseizoen. Bij de categorie Jeugd 2 supplement E gingen er maar 7 turnsters door naar de finale, waarvan maar liefst 3 turnsters van Fysion: Iris, Lise en Lynn met als kers op de taart een zilveren medaille voor Iris. Lieke Pekkeriet werd 12e en kwam hiermee net te kort.

Bij de categorie Junior supplement D turnde Tara in Wierden niet vanwege een rugblessure, desondanks wist Tara zich doormiddel van de twee voorgaande plaatsingswedstrijden als 4e turnster voor de finale te plaatsen. Emma Jansen komt uit in de Senior categorie supplement C, nog niet eerder turnde Fysion mee in deze categorie. Emma is 16e geworden waar 12 turnsters door gingen en heeft zich hiermee niet geplaats. Zij kan zich samen met Loïs, Lieke en Dewi richten op volgend turnseizoen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer