SVZW start tweede helft van seizoen op en tegen Urk

Komende zaterdag is de winterstop voor de ploegen in de hoofdklasse weer voorbij. Op wedstrijddag 16 gaat SVZW op bezoek in Urk. Urk kijkt ongetwijfeld tevreden terug op de eerste seizoenshelft. Van de 15 gespeelde wedstrijden verloor Urk er maar drie. De tweede wedstrijd, thuis tegen AZSV ging nog met 0-2 verloren, maar daarna bleef de ploeg zeven wedstrijden op rij ongeslagen. Op 3 november werd er verloren in Assen tegen ACV. Door deze nederlaag ging de 1e periodetitel naar ACV en niet naar Urk. Het mislopen van die titel bracht Urk niet uit het evenwicht, want ook in de laatste wedstrijden voor de winterstop bleef Urk doorgaan met het verzamelen van punten. Urk is nu terug te vinden op de 5e plaats van de ranglijst met 4 punten achterstand op koploper Staphorst.

In de winterstop ging Urk samen met de sponsoren op trainingskamp in Spanje. Daar werd in een oefenwedstrijd met 4-4 gelijk gespeeld tegen Excelsior Maassluis. Zaterdag jl. werd er met 1-1 gelijk gespeeld tegen 1e klasser Nunspeet. Een wedstrijd waarin Urk veel kansen kreeg, maar er slechts 1 benutte. Urk wil in elk geval de huidige positie op ranglijst vasthouden, en dan kijken of er mogelijkheden zijn te stijgen naar de hoogste posities. Zaterdag zal moeten blijken of de Spaanse zon er voor heeft gezorgd dat Urk klaar is om na de winterstop op dezelfde voet door te gaan.

SVZW heeft de winterstop “gewoon” in Nederland doorgebracht. Wel was er een mini trainingskamp in Rijssen. Dit was de 1e prijs van het Fletcher top toernooi in Rijssen. Daarnaast werd er normaal getraind op eigen vertrouwde sportpark in Wierden. Drie oefenwedstrijden stonden er op het programma. In Twello werd Voorwaarts met 1-3 verslagen. Afgelopen zaterdag was FC Winterswijk te gast in Wierden. Deze ontmoeting eindigde in 3-3. De oefenwedstrijd tegen DOS’37 is gecanceld. De gasten uit Vriezenveen lukte het niet om een representatief elftal samen te stellen.

Bij SVZW is More Kippers (op foto rechts) in de winterstop opgenomen in de 1e selectie. Hij komt over vanuit de eigen jeugd. Daarnaast is Nick Koopmans nu ook lid van de selectie. Voor SVZW is de opdracht na de winterstop duidelijk. Zorgen voor handhaving in de hoofdklasse. Dat dit nog een hele opgave zal worden is voor iedereen duidelijk. Gelukkig is de ziekenboeg bijna leeg, dus er zijn weer meer keuze mogelijkheden voor de technische staf. Wedstrijden tegen Urk zijn altijd moeilijk, want deze tegenstander koppelt team geest aan goed voetbal. Punten halen in deze wedstrijd zal moeilijk worden, maar je moet nooit bij voorbaat gewonnen geven. De wedstrijd op Urk begint om 15:00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer