Ten Brinke pakt derde plaats en staat nu tweede in het klassement

De special stage naar San Juan de Marcona over 342 kilometer vormde de eerste serieuze test van de Dakar Rally 2019. Na een dag spoorzoeken op hoge snelheid door zowel metershoge duinen als snelle off road paden finishte Toyota-fabriekscoureur Bernhard ten Brinke op een prachtige derde plaats.

De auto’s openden vandaag de dans in de maagdelijke duinen op weg naar San Juan de Marcona. Bernhard ten Brinke en navigator Xavier Panseri vertrokken als achtste met de Toyota Hilux van Toyota Gazoo Racing. Het tweede gedeelte van de special stage bleek een kolfje naar de hand van Bernhard ten Brinke: off road rallypaden vergelijkbaar met die uit het WRC.

Net voor de helft werd nog 20 kilometer langs het strand gereden, om via een sectie met veel zand opnieuw de serieuze duinen in te duiken voor de laatste uitdaging van deze etappe. Bernhard ten Brinke finishte in de duinen op een prachtige derde plaats in het dag klassement, op 1:20 min. achter dag winnaar Sebastien Loeb.

Bernhard ten Brinke en Xavier Panseri bleken hiermee de best presterende fabrieksequipe van Toyota Gazoo Racing. In het algemeen klassement schuift de Nederlandse fabrieksrijder van Toyota op naar de tweede plaats, 28 seconden achter teamgenoot Giniel de Villiers.

Woensdag voert de derde etappe van San Juan de Marcona naar Arequipa. De special stage telt 331 kilometer waarbij het duinengebied Acari wordt aangedaan; bekend om z’n 1050 meter hoge reuzenduin.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer