Terecht verlies dames OZ&PC

Ook voor de dames van OZ&PC is het sportjaar 2019 nu echt begonnen. De 1e wedstrijd van het jaar kregen de Oldenzaalse dames bezoek van Z&PC de Gouwe uit Waddinxveen. Nog steeds zonder de langdurig geblesseerde Jolien van Eerden en Carien Kienhuis wist OZ&PC weliswaar een goede wedstrijd te spelen maar kon er niet voorkomen worden dat de geslepen en ervaren ploeg van de Gouwe er met een duidelijke 4-11 overwinning van door ging.

In de vorige ontmoeting tussen deze 2 teams begon OZ&PC dramatisch. OZ&PC had dus duidelijke afspraken gemaakt om dat dit keer te voorkomen, en met succes. Het 1e doelpunt van de wedstrijd was dan ook voor OZ&PC. Hierna was het wel de Gouwe die 2x het net wist te vinden maar vlak na de 1-2 wist OZ&PC de stand weer gelijk te trekken. Toch was de Gouwe in de 1ste periode wel de bovenliggende ploeg en dat bleek ook uit de 2-4 stand die na 7 minuten spelen op het bord stond. Weliswaar een achterstand maar heel anders dan de 0-5 van  vorige ontmoeting en het verschil in spel was bij OZ&PC dag en nacht.

De 2e periode werd ook verloren door OZ&PC, deze ging met 1-4 verloren. Dit geeft echter een licht vertekend beeld. In dit deel van de wedstrijd deed OZ&PC namelijk helemaal niet zoveel onder voor de Gouwe. Het grote verschil zat hem in de efficiëntie bij het afronden. Waar OZ&PC grote moeite had om tot scoren te komen wist de Gouwe het net redelijk makkelijk te vinden. Vooral uit de omschakeling waren de bezoekers levensgevaarlijk. Het enige doelpunt dat OZ&PC wist te maken deze periode was wel een erg mooi. Via een zeer vloeiende combinatie met 4 speelsters was het uiteindelijk Sophie Lage Venterink die bal hard achter de keepster van de gouwe wist te schieten en hiermee haar 2e doelpunt van de wedstrijd EN het seizoen wist te maken.

Tussen het 2e en 3e part werd er bij OZ&PC even duidelijke afspraken gemaakt om de contra aanvallen van de Gouwe onschadelijke te maken. Dit had ook duidelijk effect. Doordat de contra van de gouwe eruit werd gehaald waren er deze periode 2 ploegen die moeite hadden om het net te vinden. Beide ploegen hadden de verdedigende zaakjes goed voor elkaar waardoor de stand de periode beperkt bleef tot 1-1.

Met een 4-9 stand werd er begonnen aan de laatste periode. OZ&PC probeerde hierin nog wel om iets dichterbij te komen maar dit was tevergeefs. Doordat er wat risico werd genomen wist de gouwe zelfs nog 2 doelpunten uit te lopen om zo de eindstand 4-11 te bereiken.

Periodestanden: 2-4, 1-4, 1-1, 0-2. Doelpunten: Sophie Lage Venterink 2x, Sanne Nordkamp en Saskia van Benthem beiden 1x.

Foto intro: Herman Zandhuis.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer