Tex Town Tigers Enschede heren speelt Europees in 2019

Tex Town Tigers neemt dit jaar deel aan de Europacup. Het zijn deze keer echter niet de succesvolle dames die in Europa hun krachten gaan meten met de beste teams maar het zijn, uit onverwachte hoek, de heren van het Fastpitch Softbalteam van de Tex Town Tigers.

 Vier jaar geleden werd het toenmalige Heren Fastpitch Softbalteam nieuw leven in geblazen, mede door de komst van een aantal oud-honkballers van de Enschedese club. Het werd een vriendenteam van fanatieke spelers die op hun eigen “Friday Night Softball” tijden van weleer lieten herleven. Dat dat niet onverdienstelijk ging, werd na twee jaar al duidelijk door de promotie naar de landelijk hoogste klasse in 2017.

Inmiddels is het team uitgegroeid tot een geduchte tegenstander van formaat. In het seizoen van 2017 en 2018 werd op een haar na de play offs gemist voor de finale voor het landskampioenschap. Wat vorig jaar niet lukte maar dit jaar wel, was plaatsing voor de Men’s European Super Cup, welke in de laatste week van Augustus gehouden wordt in het Italiaanse Nettuno.

De basis van het team van coach Stanley Kock bestaat uit geroutineerde spelers waarvan er twee uitkomen voor het Nederlands team. Dat spelers graag deel willen uitmaken van de sportieve successen van dit team van Tex Town Tigers, blijkt wel uit het feit dat meer dan de helft van het team van buiten Enschede komt. Uit regio’s waar meer dan voldoende Men’s Fastpitch teams zijn maar waar TTT toch de voorkeur krijgt.

Voor de Men’s European Super Cup zullen 17 spelers de reis naar Italië maken. De basis 14 spelers, aangevuld met in ieder geval de ‘eigen’ Tsjechische pitcher van het team, Martin Zofka en nog twee andere buitenlandse spelers om het team te versterken. Daarnaast reist circa 5 man staff mee.

Alle verrichtingen van het team, gedurende het seizoen maar vooral tijdens de Men’s Europenc Super Cup kunt u volgen op de Facebookpagina van het team: Friday Night Softball https://www.facebook.com/fridaynightsoftball/

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer