Trainers TVC’28 en STEVO over de uitslag eensgezind: “Wij willen en gaan winnen”

Voor de één is het de “derby van het Oosten”, maar voor de ander, in dit geval de voorzitter van STEVO, de wedstrijd tussen dorp “G” en dorp “T” , de wedstrijd die op 20 januari in Tubbergen plaats vindt tussen TVC’28 en STEVO en weer in ere hersteld is.

Maar hoe kijken de trainers Geert Veldhuis en Marcel Waaijer tegen deze wedstrijd aan. Een gewone drie puntenwedstrijd of toch wel een bijzondere?

Geert: Nou, zeker meer dan een drie puntenwedstrijd. Natuurlijk is feitelijk ook deze wedstrijd maximaal drie punten te behalen, maar in deze wedstrijd staat ook de trots en eer van de hele club/dorp STEVO/Geesteren op het spel. En dat maakt deze derby natuurlijk speciaal. Ik merk in ieder geval bij mijn spelers en onze supporters dat deze wedstrijd enorm leeft, iedereen heeft er erg veel zin in om deze wedstrijd te spelen, hier wil/moet je gewoon bij zijn.

Marcel: Toch wel een bijzondere wedstrijd. We vinden het fijn om terug te zijn in de 1e klasse en de derby tegen Stevo zien we als de belangrijkste wedstrijd tot dusverre.

Is dit jullie eerste wedstrijd als trainer tussen deze beide “dorpen”?

Geert: Ja, dit is voor mij de 1e echte derby, ik verheug me er enorm op.

Marcel: Wel eens op een toernooi of in de zaal tegen elkaar gespeeld, maar wat competitiewedstrijd betreft niet.

Het is de start na de winterstop. Lijkt mij niet eenvoudig om het ritme weer op te pakken na die feestdagen?

Geert: Ik denk dat iedereen het fijn vindt om weer lekker te kunnen voetballen/sporten. Een paar weken “niets” doen en gezellig tijd doorbrengen met familie en vrienden is echt super, maar ik ben blij dat we afgelopen zondag weer konden beginnen en het normale ritme kunnen oppakken.

Marcel: Valt mee, het is niet meer de winterstop zoals vroeger. We hebben maar 2½ week vrij gehad waarin sommige spelers ook nog deelgenomen hebben aan het gemeentelijk zaalvoetbaltoernooi. Je kunt dus snel weer op conditioneel niveau komen en in het wekelijkse ritme geraken.

De voorbereiding wordt tot nu toe niet gehinderd door de winter, dus een normale voorbereiding of toch wel iets anders dan normaal?

Geert: Nou, toch wel iets speciaals. De derby tegenTVC’28 is de eerstvolgende competitiewedstrijd en dat maakt wel iets meer los.

Marcel: Inderdaad een normale voorbereiding.

Nog speciale dingen gedaan c.q. oefenwedstrijden gespeeld?

Geert: Wij zijn afgelopen zondag weer begonnen met trainen, daarna een super gezellige nieuwjaarsreceptie bij de club gehad, deze week weer trainen, zaterdag spelen we een oefenwedstrijd thuis tegen SDC’12, volgende week dan weer trainen en dan zondag 20-01-19 de competitiewedstrijd uit tegen TVC’28.

Marcel: Geen speciale dingen gedaan. Op 4 januari weer begonnen met de training en twee oefenwedstrijden (tegen Quick’20 gewonnen en tegen DOS’37 gelijk ) gespeeld.

Terugkijkend op 2018 tevreden met de plaats op de ranglijst tot nu toe?

Geert: Trots zeker, tevreden mag/moet je nooit zijn. Wij beseffen heel goed dat we elke wedstrijd 100% moeten geven, maar als we dat doen kunnen we ook van iedereen winnen.

Marcel: We begonnen voortvarend, maar zijn vervolgens te ver weggezakt. Het werd (te) wisselvallig. Ik denk dat de 9e plaats realistisch is met het spel wat we hebben laten zien. Hopelijk kunnen we in de 2e helft van het seizoen weer aanhaken bij het beginniveau, zodat we zo snel mogelijk afstand nemen van de onderste plaatsen.

Wat waren de uitgangspunten c.q. de verwachtingen vooraf?

Geert: Onze doelstelling was en is nog steeds zo snel mogelijk veilig spelen, dus handhaving in deze mooie en uitdagende 1e klasse.

Marcel: Die hebben we niet uitgesproken of benadrukt, omdat we nog geen goed beeld hadden van onze eigen kwaliteiten en die van de tegenstanders in de competitie. Dat hebben we nu inmiddels wel en het uitgangspunt / de verwachting heb ik zojuist al benoemd.

Als je naar de ranglijst kijkt zou STEVO licht “favoriet” moeten zijn en TVC’28 de ünderdog”, maar het is en blijft een derby, toch?

Geert: Ja, dat zeg je goed, de ranglijst telt in zulke wedstrijden niet, het is en blijft een derby. Die wil je niet verliezen en sterker nog, die wil je graag winnen.

Marcel: Vooral de stabiliteit van Stevo valt op, knap. Het is een cliché maar inderdaad zo’n derby is een wedstrijd op zich. Juist in zo’n wedstrijd moet je er staan!

Toch een gokje, wat wordt het zondag?

Geert: 0–2 voor STEVO.

Marcel: We willen die wedstrijd winnen. Of het nou 1-0 of 5-3 wordt maakt me voor deze wedstrijd niets uit.

Nog een tip voor de tegenstander?

Geert: Ik zou met 11 man beginnen, ha, ha.

Marcel: Laat de punten in Tubbergen, is wat minder zwaar tillen op de terugweg naar Geesteren.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer