U12 The Valley Bucketeers leert veel op internationaal toernooi

Het U12 team van basketbalvereniging The Valley Bucketeers heeft het jaar afgesloten met een internationaal toernooi in Denemarken. Op 27 december zijn ze vertrokken richting het Deense Lemvig en op 30 december begon het team vermoeid weer aan de terugreis.

Het team, bestaande uit een mix van spelers uit het jongens en het meisjes U12 team van The Valley Bucketeers speelde tijdens het toernooi wedstrijden tegen teams uit België, Duitsland, Tsjechië en Denemarken. Helaas gingen alle wedstrijden wel verloren, maar toch was het een heel erg succesvol toernooi.

De spelers hebben allemaal enorm veel geleerd en internationale ervaring opgedaan. Trainer Ying-Wai Man is dan ook erg trots op de spelers: “Ze hebben heel erg hard geknokt en de kopjes niet laten hangen. Ze weten nu hoe het voelt om tegen een internationale pressie verdediging te spelen. Daarnaast hebben ze ook nog eens enorm veel plezier gehad met elkaar”.

Een erg mooie ervaring dus voor de jonge talenten van The Valley Bucketeers, die niemand hen meer afpakt en die bovendien in de tweede helft van de competitie weer goed van pas kan komen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer