Voorbeschouwingen overige wedstrijden hoofdklasse B

Op het moment van het schrijven van deze voorbeschouwingen is het erg onzeker of er zaterdag a.s. wel gevoetbald gaat worden in de hoofdklasse B. Een laagje sneeuw en aanhouden nachtvorst zijn de plannen van koning winter. Afgelopen zaterdag werden er ook al wedstrijden afgelast. Hierdoor is er een vertekenend beeld op de ranglijst. DETO moet nog 2 wedstrijden inhalen. De mooiste wedstrijd van deze speelronde is de ontmoeting tussen Staphorst en ACV. Met daarnaast ook nog Urk – DUNO.

Buitenpost – DETO

Buitenpost won zaterdag heel knap van Berkum. En dat terwijl de ploeg heel lang met 10 man speelde. DETO kwam zaterdag niet in actie door de winterse omstandigheden. De thuisclub staat heel mooi in de middenmoot. DETO heeft de punten heel hard nodig. Buitenpost is zo goed bezig, dat ze ook in staat zijn om te winnen van DETO.

Sparta Nijkerk – Flevo Boys

Voor beide ploegen de 1e wedstrijd na de winterstop, omdat hun wedstrijd zaterdag werd afgelast. Sparta Nijkerk behoort tot de 5 ploegen die kans maken op de titel. Flevo Boys staat mooi in de middenmoot. En daar lijkt de ploeg wel tevreden mee. Sparta wil mee blijven strijden en zal vol voor winst gaan. Flevo Boys zal wel de nodige tegenstand geven, maar de winst is voor de thuisclub.

AZSV – Excelsior’31

Ook AZSV kwam afgelopen zaterdag niet in actie. Excelsior’31 speelde wel, thuis tegen SC Genemuiden. Het duel eindigde in 0-0. De Rijssenaren zijn goed bezig. Bezoek aan de Achterhoek is zwaar voor veel tegenstanders, maar de huidige vorm van Excelsior’31 is zo goed, dat ze met winst vertrekken uit Aalten.

WHC – SC Genemuiden

WHC weet wat het te doen staat na de winterstop: punten pakken. Thuiswedstrijden moeten dan in elk geval gewonnen worden. SC Genemuiden staat met de sterke selectie te laag op ranglijst. Zaterdag in Rijssen lieten de bezoekers zien, dat ze tot prima voetbal in staat zijn. Als ze datzelfde voetbal ook in Wezep spelen, dan gaan de punten naar SC Genemuiden.

CSV Apeldoorn – SDC Putten

CSV Apeldoorn wist zaterdag jl. een punt te pakken in Assen tegen ACV. Dat is heel knap gedaan tegen een sterke tegenstander. Voor SDC is dit de eerste wedstrijd na de winterstop. Even afwachten hoe ze uit de winterstop komen. Een gelijkspel lijkt een redelijke voorspelling voor deze wedstrijd.

URK – DUNO D.

Volgens trainer Richard Karrenbelt van Urk beschikt DUNO over de sterkste selectie van de hoofdklasse B. Hij verwacht een heel zware wedstrijd voor zijn elftal. DUNO presteerde voor de winterstop heel wisselvallig, mede ook door veel blessure gevallen. URK is thuis ijzersterk en moet ook in staat zijn om te winnen van DUNO D.

Staphorst – ACV

In deze wedstrijd staan twee kampioenskandidaten tegenover elkaar. De thuisclub is op dit moment de koploper. ACV (foto) heeft een achterstand van 3 punten en ook nog een wedstrijd meer gespeeld. Om aan te haken bij de kop moet ACV deze wedstrijd winnend afsluiten. Staphorst op eigen veld verslaan valt niet mee, want ook de 12e man is altijd op dreef op sportpark Het Noorderslag. ACV zal voor de winst komen, maar zal met lege handen weer vertrekken naar Assen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer