WVC Volley dames beloont zich met volwassen spel

Na de stunt van vorige week van de Wierdense dames van Weghorst Makelaardij WVC tegen de nummer twee van de competitie wilden ze ook vandaag weer volwassen en goed volleybal laten zien. WVC kwam goed uit de startblokken en leverde direct serve druk. Op 12-12 stond de boel echter weer gelijk door een wat mindere pass aan Wierdense kant. Kirsten Lentink werd ingebracht voor de serve en wist hier vervolgens ook de nodige punten mee te scoren. De eerste set bestond uit lange rally’s waarbij Wierden vaak aan het langste eind trok. Door volwassen en goed spel wist WVC Volley met 14-21 voor te komen. Set Up ’65 zette de achtervolging nog in, maar kwam te laat op gang. 20-25 werd de stand in Wierdens voordeel.

In de tweede set nam de coach van de Ootmarsumse dames bij 4-3 in hun voordeel een time-out. Vanaf dat moment ging het gelijk op tot 11-11. Spelverdeelster Loes Boone weet Marlijne ter Avest vrij te spelen op de middenpositie en vanaf dat moment nam Wierden afstand van Ootmarsum. Mede door veel scores van Myrthe Maris, aces van Lisette Ottenschot en een doortikbal van Loes Boone werd de set met 18-25 gewonnen.

In de derde set wist WVC Volley eerder afstand te nemen van Set Up ’65. Vanaf 6-6 stomen de dames uit Wierden door. Alles lijkt te kloppen en dames kwamen met 12-19 voor. De dames uit Ootmarsum gaven het niet op en zetten de passlijn bij WVC Volley onder druk. Ze wisten tot op drie punten te komen, maar wederom een ace van Loes Boone en een snoeiharde aanvalsbal van Lisette Ottenschot zorgden ervoor dat er 19-25 op het bord kwam te staan.

In de vierde set werd er wederom scherp gestart. Lieke Scharbaai zette de passlijn bij Set Up ’65 onder druk en wist maar liefst 3 aces te scoren. WVC pakte veel verdedigende ballen en scoorde zelf de punten. Op 11-18 kwamen Eline Vunderink voor Lisette Ottenschot het veld in. Set Up ’65 was het geloof kwijt en wist niet goed wat ze moeten doen. De dames uit Wierden maakten er snel een eind aan en zorgden er zo voor dat de vierde set, 17-25, ook gewonnen wordt. Een 4-0 zege, waardoor de dames uit Wierden twee plekken op de ranglijst westen te stijgen en Set Up ’65 voorbij te gaan en nu op de 5de plek mogen plaatsnemen in de eerste divisie A.

Komende zaterdag 2 februari spelen de dames bij VC Zwolle DS2. VC Zwolle staat momenteel op 11de plek.

Foto’s: Jan van den Noort

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer