Jolly Jumpers verliest ruim van de koploper

Zaterdagavond speelde Jolly Jumpers een uitwedstrijd bij Solar-Systemen Grasshoppers., de koploper in de dames eredivisie en dé favoriet voor de kampioenstitel. De voorspelling was dan ook dat het een zware wedstrijd beloofde te worden voor de Jumpers. De dames uit Tubbergen begonnen het eerste kwart sterk en er werd hard gewerkt. Dit resulteerde in een 16-16 gelijkspel na het eerste kwart. Ook in het tweede kwart werd hard gewerkt en de Jumpers speelden goede opties. Waar de Jumpers echter het goede spel niet wisten te verzilveren in scores, wist het team van Grasshoppers wel het netje te vinden en liep daarmee uit op Jolly Jumpers.

In de tweede helft wist Jolly Jumpers nog even goed mee te komen, maar aan het eind van het derde kwart werd het kwaliteitsverschil tussen beide teams duidelijk. Grasshoppers zette aan en met veel fastbreaks en driepunters werd de score opgevoerd. Eindstand 85-47 in het voordeel van de ploeg uit Katwijk.
Komende woensdag speelt Jolly Jumpers de bekerwedstrijd thuis tegen Binnenland. De wedstrijd wordt gespeeld in Sportcentrum De Vlaskoel in Tubbergen en begint om 20:45 uur.