Webton na verlies voorlopig in de wachtkamer

De wedstrijd van het net niet, zo zou je de wedstrijd in de Topdivisie volleybal bij de mannen tussen Webton Hengelo ( de nummer 4 op de ranglijst) en ZVH uit Zevenhuizen ( de nummer 3) het best kunnen typeren. Webton moest door blessures gehandicapt aan deze wedstrijd met als inzet mee blijven doen in de kopgroep beginnen. Trainer Jordan Weggelaar (foto) kon geen beroep doen op Elmar Heupers, Mark Posthuma, Ehsan Mousavi en Mark Koning.

Noodgedwongen moest aanvaller Frank van den Noort daarom als libero gaan spelen. In de eerste set pakte Webton aan het eind van de set een aantal belangrijke punten op rij en bracht via de stand 25-22 de 1-0 op het scorebord. In de 2e set waren de rollen omgedraaid en trok ZVH met 17-25 aan het langste eind. In set 3 bleek, dat beide partijen aan elkaar gewaagd waren, want via een nek aan nek race gingen de teams naar de finish, waarbij ZVH, na een lange inhaalrace door Webton uiteindelijk toch won: 23-25.

De 4e set bleek een kopie van de derde: ook nu nam ZVH een ruime voorsprong, kwam Webton sterk terug, veroverde zelfs een setpoint, maar moest uiteindelijk toch met 25-27 het hoofd buigen. Een 1-3 nederlaag dus. Een spannende wedstrijd en voorlopig een plaats in de wachtkamer voor de top voor Webton, dat door deze nederlaag zo goed als zeker is uitgeschakeld voor het kampioenschap.